Noëmi is dansmonitor bij GIGOS

Gepubliceerd op dinsdag 30 januari 2024 15.12 u.
Als 5-jarige begon Noëmi met dansen bij GIGOS. Vandaag, 12 jaar later, geeft ze zelf dansles bij ‘Colour The Streets’, de dansafdeling van het jeugdwelzijnswerk. Met 110 leden brengen ze kleur naar de Genkse straten. “We laten graag zien hoe divers we zijn!”

Uitlaatklep

Noëmi Ieroiianni (17 jaar) groeide op in Zwartberg met de liefde voor dans. Haar lievelingsstijlen zijn modern, hiphop en afrodans. “Als het maar snel gaat”, lacht ze. “Dansen is mijn uitlaatklep en ik doe het elke dag. Heel eventjes had ik het idee dat ik iets anders moest doen, maar gelukkig ben ik teruggekeerd naar GIGOS.

“Bij GIGOS dansen zelfs de mama’s en oma’s mee.”

GIGOS telt 5 dansgroepen per leeftijd. Ze dansen allemaal in danszaal van wijkcentrum Londot in Zwartberg. Noëmi geeft les aan de groep van plus 12-jarigen. “Sommigen zijn even oud of ouder dan mij, maar dat vind ik niet erg. Er is zelfs een dansgroep voor mama’s en oma’s! We zijn een dansschool maar toch wat toegankelijker. Er is veel ruimte voor binding met de groep. Je vertrekt hier altijd opgelucht en met nieuwe energie.”

Old school hiphop

“Muziek is mijn inspiratie om een dans uit te werken en door te geven aan anderen. Old school hiphop of R&B van de jaren 80 of 90 is daar ideaal voor. Er zit veel talent in onze groep. Jaarlijks doen we ook een grote dansshow in Casino Modern, dit jaar op 8 juni.”

Tip van Noëmi

Wil je meer weten over dansen bij GIGOS CTS? Volg ons op Instragram of Facebook!