Binky Shop

In de Stalenstraat vind je Binky Shop, een winkel in herenmode die Omar Allali uitbaat met hulp van zijn rechterhand en partner Jean.

Wanneer is Binky Shop geopend? 

Omar Allali: “Binky Shop bestaat al meer dan 50 jaar. Mijn vriend Jean is de winkel begonnen en ik heb de zaak enkele jaren geleden overgenomen, maar we doen alles samen.” 

Waarvoor kunnen klanten precies terecht bij Binky Shop? 

Omar Allali: “Voor herenmode! Wij proberen ook niet te blijven stilstaan en de trends te volgen. En die passie voor mode hebben we eigenlijk al van kleins af aan. Ik kom enkel naar buiten met een goed samengestelde outfit. Ook de klanten willen we bijstaan met advies. En dan is het belangrijk dat zowel de klant zelf als wij overtuigd zijn. Als iets niet mooi is, gaan we op zoek naar een geschikt stuk. Daarnaast hechten we ook veel belang aan de prijskwaliteitsverhouding.” 

Wat maakt Binky Shop bijzonder? 

Omar Allali: “Het persoonlijke advies en sociale contact. We nemen alle tijd die nodig is, nemen maten op en doen zelfs retouches als het nodig is. Wie hier buitengaat, ziet er ‘picobello’ uit (glimlacht).” 

“Verder is het ook mogelijk om na 18u nog langs te komen op afspraak. Op die manier willen we klanten die het druk hebben ook graag verder helpen. Dat is ook onze sterkte denk ik.” 

Wat voor klanten komen er naar Binky Shop? 

Omar Allali: “Wij hebben eigenlijk een vaste groep cliënteel die naar onze zaken komen, maar ook nieuwe klanten vinden hun weg. Het gaat van twintigers tot zestigers, en van Genkenaren tot mensen van buiten Genk.”

Waarom is jullie zaak hier gevestigd?

Omar Allali: “Klanten van buiten Genk - bijvoorbeeld uit Hasselt, Maaseik of Maasmechelen - komen naar de Stalenstraat voor de parkeergelegenheid en ook omdat je hier eigenlijk een ‘all-in-pakket' hebt. Er liggen allerlei soort zaken bij elkaar in deze straat.”