Ontbijttips - gezonde voeding

Gebakken Havermoutpudding met appel en blauwbessen

per 100 g pudding = ca. 145 kcal

Ingrediënten:

  • 300 g havermoutvlokken
  • 325 ml amandelmelk of havermelk
  • 1 appel
  • Ca. 100 g blauwbessen
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • Een koffielepel kaneel
  • 1 zakje vanille-canderel
  • 1 eetlepel honing of 3 eetlepels Canderel sugarly

 

Werkwijze:

  1. Verwarm de melk met de honing of de zoetstof tot tegen het kookpunt.
  2. Voeg de havermoutvlokken toe
  3. Kluts de eieren en voeg deze ook toe aan het havermoutmengsel.
  4. Plet de banaan en voeg samen met de kaneel eveneens toe
  5. Was de blauwbessen en roer deze als laatste onder het havermout mengsel
  6. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  7. Giet het havermoutmengsel in een ingevette cake-vorm en bak gedurende 50 min.
  8. Laat 15 min. afkoelen in de vorm.

Tip: Is heel lekker met een lepel lichtjes gezoete magere Griekse yoghurt.