Friends of the living lab

Achter een goed project schuilt een goed netwerk, achter een fantastisch project goede vrienden.

UHasselt

Welke zijn de typerende kenmerken die van Tuinwijk Waterschei waardevol Genks erfgoed maken? Hoe behouden we deze erfgoedwaarde bij energetische woningrenovaties, zodat ook tuinwijkwoningen kunnen voldoen aan de energiedoelstellingen tegen 2050?

Hiervoor ontwikkelt UHasselt, in opdracht van Stad Genk, een eerste aanzet tot een richtlijnenkader. oPEN Lab gebruikt dit kader als leidraad bij de renovaties van de oPEN Lab testwoningen in de tuinwijk. De leerlessen van deze renovaties worden in de verdere uitwerking van het kader tot tuinwijkrenovatierichtlijnen opgenomen.

De bijdrage van de UHasselt, samen met de inspanningen in het living lab versterken en verrijken elkaar voor een maximaal resultaat in Tuinwijk Waterschei tot een positieve energiewijk.

Een hele dikke dankjewel voor de fijne samenwerking!


SAAMO

Voor oPEN Lab kunnen de Genkse partners zich geen betere vrienden inbeelden dan SAAMO Limburg! De gastvrijheid van hun buurtopbouwwerkers en vrijwilligers is hartverwarmend. 5 maanden lang mocht het oPEN Lab-wijkloket (stad Genk & Stebo ) vast plaatsnemen in het buurthuis van Waterschei. We organiseerden er vergaderingen en activiteiten met de wijkbewoners en projectpartners. Daarbovenop verspreidde SAAMO Limburg vol gedeeld enthousiasme onze campagne en artikels via hun sociale media én de wijkkrant van Waterschei.

Voor dit en veel meer: een enorme D-A-N-K-U!