Friends of the living lab

Achter een goed project schuilt een goed netwerk, achter een fantastisch project goede vrienden.

De Projectregisseur

ProjectRegisseur/Vastgoedstylist Bjorn Vankeirsbilck handelde snel en efficiënt op de vraag van Wonen in Limburg om de woning in de wijk, die tot hiertoe diende als infopunt voor het project, gezellig en warm aan te kleden met meubels. Op die manier kunnen deelnemende bewoners er een rustplek vinden op momenten dat de werken in hun woning overlast bezorgen. www.deprojectregisseur.be

Dikke merci!

Wara

De Wara wil het project ondersteunen door een korting aan te bieden op 3 aangeboden elektrische fornuizen. Bepaalde oPEN lab deelnemers moeten namelijk een nieuw fornuis aanschaffen omdat hun woning wordt afgekoppeld van gas.

De Wara biedt naast de korting ook gratis levering en plaatsing van de aangekochte toestellen.

Bedankt Wara!

LUCA School of Arts

Hoe kunnen we een breed publiek in Genk informeren, activeren en sensibiliseren over de klimaatcrisis en de energietransitie als oplossing? Door kunst!

Fotograaf Kristof Vrancken en grafisch ontwerper Niek Kosten van kunstenhogeschool LUCA School of Arts duiken de wijken in om met huurders, huiseigenaars en buurtbewoners van Waterschei en Nieuw-Texas aan de slag te gaan. In hun project willen de kunstenaars grote en beeldende muurschilderingen maken - samen met de buurtbewoners - gedrukt op zonnepanelen, die duurzame energie voor de wijk gaan opleveren.

De artistieke kijk van LUCA School of Arts gaat de inspanningen van het living lab op een frisse manier aanvullen. Kristof en Niek zorgen ervoor dat ook kunst een interessante en spannende rol zal spelen in oPEN Lab!

Daarom: bedankt voor jullie energie werk in dit kunstenproject!

UHasselt

Welke zijn de typerende kenmerken die van Tuinwijk Waterschei waardevol Genks erfgoed maken? Hoe behouden we deze erfgoedwaarde bij energetische woningrenovaties, zodat ook tuinwijkwoningen kunnen voldoen aan de energiedoelstellingen tegen 2050?

Hiervoor ontwikkelt UHasselt, in opdracht van Stad Genk, een eerste aanzet tot een richtlijnenkader. oPEN Lab gebruikt dit kader als leidraad bij de renovaties van de oPEN Lab testwoningen in de tuinwijk. De leerlessen van deze renovaties worden in de verdere uitwerking van het kader tot tuinwijkrenovatierichtlijnen opgenomen.

De bijdrage van de UHasselt, samen met de inspanningen in het living lab versterken en verrijken elkaar voor een maximaal resultaat in Tuinwijk Waterschei tot een positieve energiewijk.

Een hele dikke dankjewel voor de fijne samenwerking!


SAAMO

Voor oPEN Lab kunnen de Genkse partners zich geen betere vrienden inbeelden dan SAAMO Limburg! De gastvrijheid van hun buurtopbouwwerkers en vrijwilligers is hartverwarmend. 5 maanden lang mocht het oPEN Lab-wijkloket (stad Genk & Stebo ) vast plaatsnemen in het buurthuis van Waterschei. We organiseerden er vergaderingen en activiteiten met de wijkbewoners en projectpartners. Daarbovenop verspreidde SAAMO Limburg vol gedeeld enthousiasme onze campagne en artikels via hun sociale media én de wijkkrant van Waterschei.

Voor dit en veel meer: een enorme D-A-N-K-U!