Ovenschotel met seitan, kleine aubergine, aardappel en room

De mini aubergine, net zo gezond als gewone aubergine en ideaal in ovenschotel

Mini aubergine kun je eten net als de grotere exemplaren, ze bevatten ook beiden dezelfde gezonde eigenschappen, je zal er alleen wat meer van nodig hebben. De mini aubergine zijn natuurlijk heel leuk om te serveren en je kunt hier veel creatiefs mee doen. Ter vervanging kun je voor twee grote aubergines rekenen op 6 mini aubergines.

Aubergines gezond? Een gezonde groenten vol vezels en antioxidanten

Wat is nu eigenlijk de aubergine? De aubergine is een paarsblauwe vrucht met een witte/lichtgroene binnenkant. Je eet ze als groenten en hoewel de aubergine niet een heel erg uitgesproken smaak heeft is deze erg lekker, lichtbitter van smaak en ideaal in combinatie met andere ingrediënten. De aubergine is een gezonde groente, vol vezels dus goed voor de spijsvertering. Daarnaast bevat de aubergine ook veel mineralen, magnesium, vitamine B9 en de antioxidant anthocyanine. Eet de aubergine echter nooit rauw, er zit namelijk een stof in, solanine, welke maag-en-darmklachten kan veroorzaken. In dit recept wordt gebruik gemaakt van Mini aubergines, de combinatie met de seitan, room en aardappel zorgt voor een ideale ovenschotel vol smaak.

Ingrediënten

(4 personen)

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd: 15 min / Kooktijd: 35 min

 

Bereiding: Ovenschotel met seitan, kleine aubergine, aardappel en room

Schil de aardappelen, kook deze gaar, laat ze afkoelen en snijdt deze op plakjes. De cashewnoten samen met het water, het paprikapoeder, een beetje zout en peper, de groentebouillon en de Gula Java Brut in de mixer op de hoogste stand pureren. Het geheel moet romig maar toch nog vloeibaar zijn. Vervolgens kruiden met de kruidenmix.

De oven op 250°C voorverwarmen.

De steaks uit de verpakking halen, laten uitdruipen, in een vuurvaste schaal leggen, met walnootolie bedruipen en bestrooien met de kruidenmix, chilipoeder en zout. De aubergines met een schaaf in schijfjes van 2 mm dik snijden en deze bovenop de seitan in laagjes leggen: een laagje aubergines, een laagje aardappel dan wat saus, enzovoort. Het geheel afwerken met een laag saus en deze ongeveer 30-35 minuten in de oven zetten. Daarna warm opdienen. Smakelijk eten!

 

Gevonden op: http://www.bertyn.eu/recepten/ovenschotel/ovenschotel-seitan-aardappel-aubergine-room