Parkeren aan Genk station en Bokrijk station

In de stationsomgevingen gelden specifieke parkeermodaliteiten die voorzien zijn om reizigers met het openbaar vervoer een maximaal comfort te geven. De Stad Genk adviseert om de voorziene parkings enkel te gebruiken voor het benutten van diensten eigen aan de stationsomgeving. Hiervoor zijn 3 mogelijkheden:

  1. Betaalzone per dag

  2. Parkeerabonnement NMBS

  3. Blauwe zone 1 uur aan station Genk

 

1. Betaalzone per dag

Reizigers met het openbaar vervoer kunnen gemakkelijk langdurig parkeren in de voorziene betaalzones aan de treinstations van Genk en Bokrijk.

  • Er wordt enkel gewerkt met een tarief per dag van 5 euro (geel tarief). Dit geeft recht op 24 uur parkeren.
  • Er kunnen meerdere opeenvolgende periodes van 24 uur aangekocht worden, tot maximaal 10 dagen.
  • In deze zone geldt géén gratis uur, zodat er voldoende parkeerplaatsen zijn voor (trein)reizigers.
  • Je moet steeds je nummerplaat registreren. Dat kan via de parkeerautomaat, via de parkeerapps of via SMS naar 4411 (GNK05). Kijk bij de veelgestelde vragen indien je meer info wenst.
  • Er worden regelmatig controles uitgevoerd op de geldigheid van jouw parkeersessie. Volg je de regels in de betaalzone niet, dan riskeer je een forfaitaire retributie van 20 euro.

Voor het station van Genk zijn deze zones voorzien onmiddellijk rechts van het station, en even verderop op de Grindparking gelegen tussen het station en de politie.

= Grindparking

= parking station

 

2. Parkeerabonnement NMBS

Bezitters van een parkeerabonnement van de NMBS kunnen terecht op de B-Parking aan Genk station, bovenliggend naast de sporen. Ze hebben eveneens recht om te parkeren in de betaalzone rechts van het stationsgebouw, of op de grindparking.

Kijk op de website van NMBS of informeer aan de stationsloketten voor meer informatie over de B-Parkings aan het station van Genk of Bokrijk.

 

3. Kort parkeren in de blauwe zone Genk station

Links van het stationsgebouw is een blauwe zone voorzien, waar je 1 uur gratis kan parkeren. Deze zone kan je gebruiken om gemakkelijk gebruikers van het openbaar vervoer af te zetten of op te halen, of om een snelle boodschap te doen in de stationswinkel.

Hoe werkt het?

  • Je dient hiervoor enkel je Europese parkeerschijf te leggen
  • Er worden regelmatig controles uitgevoerd op de geldigheid van jouw parkeersessie. Leg je jouw parkeerschijf niet of parkeer je langer dan 1 uur, dan riskeer je een forfaitaire retributie van 20 euro.