Parkeerkaarten KRC Genk

Tijdens wedstrijden van KRC Genk worden delen van Waterschei afgesloten. Hierdoor kan er geen sluipverkeer door de wijken rijden en zorgen bezoekers van KRC niet voor parkeeroverlast in de wijken. Hulpdiensten kunnen zo ook sneller ter plaatse geraken indien nodig.

Zodat je als bewoner toch je woning kan bereiken, krijgen bewoners van de getroffen wijk parkeerkaarten voor hun woning.

Voor wie?

  • Inwoners die een domicilie hebben in de tuinwijk van Waterschei (gedeelte dat afgesloten wordt tijdens voetbalwedstrijden KRC Genk).

Hoe werkt het?

  • De parkeerkaarten worden automatisch toegekend aan bewoners in de getroffen wijk.
  • Het aantal parkeerkaarten per woning hangt af van de beschikbare ruimte op het perceel. De stad controleert jaarlijks dit aantal en past, indien nodig, het aantal kaarten per woning aan.
  • In juni gaat een medewerker van Stad Genk twee maal langs in de wijk. Nadien worden de parkeerkaarten op het wijkhuis bijgehouden. Je kan hen steeds telefonisch contacteren op 089/84 28 73 of 089/70 39 02 voor meer info.
  • Om de parkeerkaarten in ontvangst te kunnen nemen dien je je domicilie te kunnen aantonen. Er moet telkens getekend worden voor ontvangst. Enkel personen met domicilie op het adres vermeld op de parkeerkaart mogen aftekenen.
  • Binnen het afgesloten gebied kan enkel geparkeerd worden op privaat domein van de aanvrager. Indien het voertuig op een ander adres/andere plaats (dan op de kaart vermeld staat) geparkeerd staat, wordt de vergunning ingetrokken.
  • De kaarten moeten tijdens de wedstrijden altijd zichtbaar vooraan in de wagen aangebracht worden. Parkeerkaarten mogen niet gekopieerd, doorgegeven of verkocht worden. Bij misbruik worden de parkeerkaarten ingetrokken. Het volgend seizoen kan je bovendien geen parkeerkaart meer aanvragen.
  • Aangezien het telkens om een beperkte oplage gaat, kunnen verloren kaarten niet vervangen worden.

Hoeveel kost het?

De parkeerkaart KRC is kosteloos.

Wat heb ik nodig?

Identiteitskaart om domicilie te kunnen aantonen.