Parkeren aan Genk station en Bokrijk station

Wij willen reizigers met het openbaar vervoer een maximaal comfort beiden. Daarom adviseert de stad Genk om de voorziene parkings nabij het station enkel te gebruiken voor het benutten van diensten eigen aan de stationsomgeving. Hiervoor zijn 3 mogelijkheden:

1. Gele zones - Genk station

Reizigers met het openbaar vervoer kunnen gemakkelijk langdurig parkeren op de voorziene gele betaalparkings aan de treinstations van Genk en Bokrijk.

  • Er wordt enkel gewerkt met een tarief per dag van 5 euro. Dit geeft recht op 24 uur parkeren.
  • Er kunnen meerdere opeenvolgende periodes van 24 uur aangekocht worden, tot maximaal 10 dagen.
  • In deze zone geldt géén gratis uur, zodat er voldoende parkeerplaatsen zijn voor (trein)reizigers.
  • Je moet steeds je nummerplaat registreren. Dat kan via de parkeerautomaat, via de parkeerapps of via sms naar 4411 (GNK05). Kijk bij de veelgestelde vragen voor meer info.
    • Betaal je via sms, let er dan op dat je sessie automatisch doorloopt tot 10 betalende dagen. Verlaat je vroeger de parking, vergeet dan niet je parkeersessie stop te zetten door 'Q' te sturen naar 4411.
  • Er worden regelmatig controles uitgevoerd op de geldigheid van jouw parkeersessie. Volg je de regels in de betaalzone niet, dan riskeer je een parkeerretributie van 20 euro.

Voor het station van Genk zijn deze zones voorzien onmiddellijk rechts van het station, en even verderop op de grindparking gelegen tussen het station en de politie.

= Parking station

= Parking station (bovenliggend)

= Grindparking

2. Parkeerabonnement NMBS

Bezitters van een parkeerabonnement van de NMBS kunnen terecht op de B-Parking aan Genk station, bovenliggend naast de sporen. Ze hebben eveneens recht om te parkeren in de betaalzone rechts van het stationsgebouw, of op de grindparking.

Kijk op de website van NMBS of informeer aan de stationsloketten voor meer informatie over de B-Parkings aan het station van Genk of Bokrijk.

3. Parkeren in blauwe zone

Links van het stationsgebouw is een blauwe zone voorzien, waar je 1 uur gratis kan parkeren. Deze zone kan je gebruiken om gemakkelijk gebruikers van het openbaar vervoer af te zetten of op te halen, of om een snelle boodschap te doen in de stationswinkel.

Hoe werkt het?

  • Je dient hiervoor enkel je Europese parkeerschijf te leggen
  • Er worden regelmatig controles uitgevoerd op de geldigheid van jouw parkeersessie. Leg je jouw parkeerschijf niet of parkeer je langer dan 1 uur, dan riskeer je een parkeerretributie van 20 euro.