Plantaardige foodies met een missie: Foglia

In volle coronatijd duiken Morena Calianno en partner Jeroen uit volle overtuiging in een plantaardige avontuur. Foglia is voorlopig enkel een afhaalconcept, maar zodra het kan, openen ze hun gloednieuwe foodbar in Genk.

Plantaardige foodies met een missie

COLD TURKEY

“Foglia betekent ‘blaadje’ in het Italiaans”, vertelt Morena. “Het staat symbool voor onze plantaardige levenswijze en klinkt ook gewoon mooi, vind ik”. Haar nieuwe manier van leven kwam er vijf jaar geleden. Morena ging omwille van wat kwaaltjes op zoek naar een andere manier van eten. Ze stopte met dierlijke producten eten van de ene dag op de andere. “Ik ging letterlijk ‘cold turkey’. En na het zien van voor mij zeer schokkende documentaires over vlees eten en dierenleed, was het voor mij plots helemaal duidelijk.” De basis voor gezonde voeding kreeg ze ook thuis mee. Haar ouders kookte altijd met veel groenten en peulvruchten, dus wist ze perfect hoe ze de plantaardige prote├»nen op het bord moest krijgen.

VOETSTUK

“Ik wil mijn liefde voor deze levensstijl en lekker eten uitdragen en delen met een breder publiek. Veganisme betekent voor mij zo zuiver en onbewerkt mogelijk koken. Je kan namelijk ook een heel ongezonde veganist zijn door veel bewerkt voedsel te eten. Groenten spelen in mijn keuken de hoofdrol en worden op een voetstuk gezet”, verzekert Morena. Maar ook bakken is haar passie. “Over de jaren heen experimenteerde ik met talloze plantaardige recepten en ondertussen creëerde ik mijn eigen baksels. Zo staan er cupcakes en taarten op de kaart zoals frangipane, cannoli en bosbessenmeringue.
Ze smaken heel herkenbaar, geloof me, je proeft nooit het verschil met een ‘gewone’ taart, waarin eieren en melkproducten gebruikt worden.”

VENNESTRAAT

Het duo is razend enthousiast met het pand in de Vennestraat. “Een toplocatie! We staan te popelen om met de renovatiewerken te kunnen starten en er een gezellige koffie- en foodbar van te kunnen maken. Wanneer we open gaan is nog moeilijk te zeggen, maar uitstel is zeker geen afstel. Voorlopig doen we volop verder met het take-awayconcept, dus bezoek zeker onze website!”, sluit Morena af.