Ingrediënten voor 4 pasteitjes?
- 125 g bloem
- 125 ml light room
- 3 eieren
- 3 preistengels
- Peper, mespunt zout, bouillonpoeder of aromatpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- Eventueel 1 eetlepel sesamzaadjes
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Kneed een deeg van bloem, de light room, 1eetlepel olijfolie en een mespunt zout.
- Laat ongeveer 1 uur in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Prik een gaatje in de eieren met een naald of een eierprikker, breng water aan de kook en leg de eieren voorzichtig 1 voor 1 in het kokend water gedurende 8-9 minuten zodat ze hard gekookt zijn.
- Was de prei, snij ze fijn en roerbak de stukjes prei gedurende enkele minuten in 1 eetlepel olijfolie.
- Snij of prak de hardgekookte eieren fijn en meng met de prei.
- Breng op smaak met peper en aromatpoeder.
- Bestuif een werkvlak met een beetje bloem.
- Verdeel het deeg in balletjes, rol gelijkmatig uit en steek er met een vorm (bijvb. een kleine kom) een cirkel uit.
- Leg 1 eetlepel vulling in het midden van de cirkel.
- Maak de randen nat, vouw voorzichtig dicht en druk aan met een vork.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hierop de preipakketjes.
- Bestrijk de pasteitjes met een borsteltje met olijfolie en bestrooi met sesamzaadjes.
- Bak de pasteitjes in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin.