Preipasteitje met ei (voor bij het ontbijt of een brunch) 

 Ingrediënten voor 4 pasteitjes? 

  • 125 g bloem
  • 125 ml light room
  • 3 eieren
  • 3 preistengels
  • Peper, mespunt zout, bouillonpoeder of aromatpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Eventueel 1 eetlepel sesamzaadjes
  • Bakpapier

 

Bereidingswijze

  1. Kneed een deeg van bloem, de light room, 1eetlepel olijfolie en een mespunt zout.
  2. Laat ongeveer 1 uur in de koelkast rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Prik een gaatje in de eieren met een naald of een eierprikker, breng water aan de kook en leg de eieren voorzichtig 1 voor 1 in het kokend water gedurende 8-9 minuten zodat ze hard gekookt zijn.
  5. Was de prei, snij ze fijn en roerbak de stukjes prei gedurende enkele minuten in 1 eetlepel olijfolie.
  6. Snij of prak de hardgekookte eieren fijn en meng met de prei.
  7. Breng op smaak met peper en aromatpoeder.
  8. Bestuif een werkvlak met een beetje bloem.
  9. Verdeel het deeg in balletjes, rol gelijkmatig uit en steek er met een vorm (bijvb. een kleine kom) een cirkel uit.
  10. Leg 1 eetlepel vulling in het midden van de cirkel.
  11. Maak de randen nat, vouw voorzichtig dicht en druk aan met een vork.
  12. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hierop de preipakketjes.
  13. Bestrijk de pasteitjes met een borsteltje met olijfolie en bestrooi met sesamzaadjes.
  14. Bak de pasteitjes in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin.