Renaat Vandenbroeck leerde videobellen: ‘Handig als je kinderen verder weg wonen’

Je contacteerde Genk Helpt en Verbindt met een ongewone vraag.

Renaat: Klopt. Na de ontvangst van het briefje in de bus nam ik contact op. Even later kreeg ik een mail die me veel plezier deed: ik kon leren videobellen in dienstencentrum De Schalm. Daar kreeg ik enkele dagen later van een medewerker een vriendelijke en duidelijke uitleg. We hebben zelfs even getest of alles wel lukte. Nu kan ik videobellen met Skype!

Waarom wilde je dat leren?

Renaat: Ik ben afkomstig uit Asse en dus niet van de streek. Mijn kinderen wonen relatief ver bij me vandaan, in Brakel en Antwerpen. Als risicopatiënt moet ik mijn contacten beperken. Ook de afstand maakt dat ik mijn kinderen niet elke week over de vloer krijg. Dan is videobellen handig, hè.

Is dat videobellen een blijver, denk je?

Renaat: Zeker. Het is ook na corona een fijne aanvulling op gewone telefoongesprekken en bezoekjes. Ook in gewone omstandigheden geraken mijn kinderen niet wekelijks hier. Een druk leven, ik begrijp dat. Via Skype kunnen we nu al eens sneller even wat zeggen. De mensen in de Schalm zegden me dat ik hen altijd mag bellen bij problemen met het systeem. Ik ben daar echt heel goed geholpen.