Rioolprobleem melden

De maatschappij Fluvius staat in voor het onderhoud van de riolering tot aan de perceelgrens. Alleen voor het leegzuigen of ontstoppen van de slokkers (de putjes met een rooster waarlangs het water de riolering in kan stromen) is het stadsbestuur verantwoordelijk.

Als je als eigenaar van een woning of een bedrijf in Genk problemen vast stelt met deze onderdelen van het rioolnet, kan je dit melden. Je aanvraag wordt zo snel als mogelijk onderzocht en, indien aanvaardbaar, ingepland voor uitvoering.

Voor het onderhoud van het gedeelte van de riolering vanaf de perceelgrens tot in je woning, sta je zelf in. Daarvoor doe je eventueel een beroep op een private ontstoppingsdienst. Let wel op! Er zijn grote prijsverschillen tussen verschillende firma's. Beperk je niet tot het vragen van een bestek bij één firma. Onderteken ook geen werkopdrachten met een uitgebreide lijst van zaken die de firma naar goeddunken kan inzetten want dan weet je vooraf niet wat het zal kosten. Zoek eventueel ook eens op internet naar de ervaringen van al of niet tevreden klanten bij een bepaalde firma.

Bedrag

Melden is gratis.

Meer info

Als het probleem met de riolering niets te maken heeft met de slokker, meld je dit rechtstreeks bij de storingslijn van Fluvius op nummer 078 35 34 33 waar de melding anders toch naar wordt doorgegeven. Voor meer informatie verwijzen we naar relevante websites: Fluvius.

Een probleem met een slokker (het putje met een rooster waarlangs het water naar de riolering weg stroomt) kan je dus hier online melden.

Je kan de melding ook telefonisch doorgeven.
Je kan je hiervoor ook aanmelden aan het onthaal tijdens de openingsuren. Een afspraak maken hoeft niet.