Rümeysa: ‘Wie kan helpen twijfelt maar beter niet’

Wat deed jij voor Genk Helpt en Verbindt?

Rümeysa: Ik kreeg een telefoontje met de melding dat een vrouw dringend op zoek was naar iemand om met haar hond te gaan wandelen. Zij zat met haar dochter in quarantaine en haar hond hield het niet langer uit.

Hoe ben je erin geslaagd om alles veilig te laten verlopen?

Rümeysa: Wij waren ons beiden uiteraard bewust van het risico en hielden de afstand. Aangezien ze in een appartement woont, kwam ze met het beestje naar beneden. Er was nooit enig besmettingsgevaar.

Is het niet spannend om te gaan wandelen met de hond van iemand anders? Je weet tenslotte niet wat je mag verwachten.

Rümeysa: Daar was ik niet bang voor. Ik ben een echte dierenvriend. Thuis heb ik weliswaar zelf geen hond, maar twee katten. De hond in kwestie was bovendien klein. Dat was helemaal geen probleem. De dame was trouwens heel blij dat ik zo snel kon komen. Maar de grootste vreugde merkte ik bij de hond. Eindelijk weer eens buiten!

Je meldde je eerder al bij de eerste golf. Waarom blijf je aan boord?

Rümeysa: Hoewel ze er niet altijd om te durven vragen, hebben veel mensen nu echt hulp nodig. Ik denk maar zo: vandaag kan iedereen ziek worden en aangewezen zijn op de hulp van anderen. Als je in staat bent die hulp te geven, twijfel dan niet.

Brengt corona ons allemaal weer dichter bij elkaar?

Rümeysa: Ik zie deze golf van solidariteit wel aanhouden. Veel mensen hebben zich te sterk teruggeplooid op zichzelf. Dat blijft niet duren.