Sluikstort of slingervuil melden

Het stadsbestuur doet grote inspanningen om Genk netjes te houden. Dit zowel door regelmatig ploegen uit te sturen, maar ook door op veel plaatsen publieke vuilnisbakken te voorzien. Genk wordt dan ook als een propere stad ervaren.

Er zijn ook een aantal regels die ons helpen dit in stand te houden. Wie het rommel of afval illegaal dumpt langs wegen, in bossen of natuurgebieden is bijvoorbeeld strafbaar. Dit geldt ook wanneer een private tuin of het eigen terrein worden omgetoverd tot een stortplaats van afval, autobanden en zo meer.

Het is ook niet toegelaten rommel te storten wanneer één van onze vuilnisbakken al overvol is.

Toch zijn er die het niet zo nauw nemen. Soms gaat het zelfs om erg gevaarlijk afval met alle risico's van dien voor kinderen, volwassen en dieren.

Tref je ergens een sluikstort of slingervuil (zwerfvuil) aan, meld het ons. Idem wanneer een publieke vuilnisbak overvol is. Je melding wordt snel onderzocht waarna de gepaste maatregelen kunnen worden genomen.

Bedrag

Gratis

Meer info

Je kan de melding ook telefonisch doorgeven.
Je kan je hiervoor ook aanmelden aan het onthaal tijdens de openingsuren. Een afspraak maken hoeft niet.

Let op: als het gaat om een dringende situatie buiten de kantooruren, moet je de politie verwittigen op het nummer 089 39 14 10.