Socioculturele werkgroep

Een gesprek met voorzitter Marie-Thérèse Schreurs van de socioculturele werkgroep

 

Wat doet de socio-culturele werkgroep?

Marie-Thérèse: Wij ijveren voor meer initiatieven op maat van Genkse 55-plussers. Zo brainstormen we elk jaar over de concrete invulling van de feestmaand voor medioren en senioren in oktober. Ideeën die we dit jaar aanreikten zijn onder andere de toelichting rond slaapproblemen en de bewustmakingsavond met Pol Goossen en Ignace Schops over klimaatverandering. Wij zetten graag in op activiteiten die de actualiteit beheersen.

 

Jullie adviseren het stadsbestuur ook over uitdagingen voor medioren en senioren. Bij welke belangrijke discussie was de werkgroep nauw betrokken?

Marie-Thérèse: Er zijn er uiteraard heel wat. Maar onze bijdrage aan de discussie over de brede toegankelijkheid van openbare gebouwen vond ik zeer waardevol. Met enkele van onze suggesties op het vlak van prijs, aanbod en fysieke toegankelijkheid ging C-mine aan de slag en werkte de obstakels weg. Op zulke momenten besef je als lid van de werkgroep: vandaag hebben we Genk samen beter gemaakt.

 

Waarom stelde je je kandidaat om voorzitter van de socio-culturele werkgroep te worden?

Marie-Thérèse: Ik heb altijd graag met medioren en senioren gewerkt. Dat deed ik vroeger ook al bij de 70-plussers van Waterschei. Daarnaast engageer ik me graag voor anderen, zoals mijn minder mobiele buurvrouw voor wie ik boodschappen doe. Ook ben ik een cultuurliefhebber, die al eens graag naar een concert gaat. Die twee persoonlijke aspecten krijgen in de werkgroep alle kansen om zich verder te ontwikkelen.

 

Wat hoop je verder te realiseren met de werkgroep?

Marie-Thérèse: Nog meer activiteiten op maat van medioren en senioren (lacht). Uiteraard moet daar budget vanuit de stad voor zijn. Maar wie de opkomst en de appreciatie bij de deelnemers aan de activiteiten van de Adviesraad 55+ bekijkt, kan alleen vaststellen dat we voor elk wat wils bieden. Persoonlijk hoop ik op een concert met klassieke muziek. De aperitiefconcerten op C-mine verkopen ook gemakkelijk uit. Misschien is dat wel helemaal geen verre droom?