Genk lanceert stadsapp: jouw Genk binnen handbereik

Gepubliceerd op dinsdag 12 juli 2022 15.53 u.
Met de lancering van een eigen stadsapp zet stad Genk opnieuw een belangrijke stap in het digitaliseren van haar dienstverlening.

Download in de app store

Download in Google Play

Snel en gemakkelijk zelf je zaken regelen met je smartphone: logisch in dit digitale tijdperk. Deze stadsapp combineert de toegang tot overheidsadministratie, een overzicht van praktische informatie en links naar vrijetijdsbesteding. Zo kan je gemakkelijk een afspraak in het stadhuis vastleggen, documenten opvragen, meldingen doorgeven maar tegelijk het stedelijk nieuws volgen. Door in te loggen met itsme krijg je snel en veilig toegang tot de mogelijkheden van ‘mijn burgerprofiel’.

Met de lancering van deze stadsapp brengen we onze dienstverlening heel dicht en toegankelijk bij de Genkenaren. Papieren en attesten aanvragen en onmiddellijk ontvangen, een afspraak maken, een melding doorgeven of een aanvraag doen, het kan op een eenvoudige manier.

Daarnaast heb je een overzicht van de afvalkalender van jouw straat en kan je instellen om een verwittiging te krijgen als je de vuilzakken aan de straat moet zetten. Je hebt snel een overzicht van de boeken die je geleend hebt in de bib, de werkzaamheden in jouw buurt en de evenementen in de stad. Dit is digitalisering ten top: voor iedereen, overal en altijd binnen handbereik.

En de stadapp gaat zelfs verder: met de interactieve optie de ‘slimme kaart’ heb je direct zicht op bijvoorbeeld de parkeerplaatsen in de stad, de locatie van de glasbakken en de bushaltes in je omgeving. Met een klik start je de stedelijke website, lees je de vacatures bij de stad of activeer je een routeplanner. Ook het openbaar vervoer wordt weergegeven op de kaart zodat je snel de bus kan nemen.

De stadsapp heeft al heel wat mogelijkheden, maar we kijken er nu al naar uit om in de toekomst meer opties toe te voegen.

De app werd aangekocht bij S-Lim die op haar beurt dit product voor Fairville verkoopt. De stadsapp is gratis beschikbaar vanaf donderdag 23 juni 2022 en dit zowel voor Android als voor Apple (IOS).


Download in de app store

Download in Google Play