Start je eigen horecazaak

Afdeling Economie is jouw first point of contact. Samen met jou bekijken we de mogelijkheden om jouw zaak te vestigen, je in contact te brengen met diverse partners voor begeleiding van de opstart tot financiering, te overlopen welke vergunningen nodig zijn en voor welke subsidies je in aanmerking komt.

Kom alvast te weten welke vergunningen je nodig hebt.

Startersinfo

Er is heel wat regelgeving voor horeca. Deze infobrochures helpen je alvast op weg!

De startersbrochure van Horeca Vlaanderen biedt je een handig overzicht van alle geldende reglementering binnen de horecasector. Waar moet je rekening mee houden, welke formaliteiten moet je vervullen, aan welke instanties moet je zaken melden, bij welke instanties moet je een vergunning aanvragen ... Achteraan de brochure vind je een handige checklist per type horecazaak.

Op zoek naar een horecapand?

Afdeling Economie staat altijd klaar voor advies en begeleiding en helpt je graag verder met de zoektocht naar een geschikte locatie.

Databank leegstaande panden

Je kan ook de databank leegstaande panden i.f.v. leegstandsbestrijding bekijken. Deze panden staan al een tijdje leeg en worden aan sterk verlaagde tarieven verhuurd voor max. 1 jaar. Dat kan zowel voor pop-ups als try-out, zolang de zaak publiek toegankelijk is. Na het verlopen van de handelshuurovereenkomst van korte duur kijken we samen met de eigenaar of de samenwerking wordt verdergezet.

Databank handelspanden

Concessies

De stad stelt (delen van) gebouwen ter beschikking voor horeca- en gelijkaardige uitbatingen onder de vorm van een concessie.

Bekijk concessies