Taalhulpen gezocht

Gepubliceerd op maandag 21 februari 2022 8.55 u.
Als vrijwillige taalhulp help je nieuwkomers communiceren met allerlei dienstverleners.
  • Heb je een hart voor de sociale sector?
  • Spreek je vlot een andere taal dan het Nederlands? 
  • Heb je niveau B2 in het Nederlands? 

Taalhulpen zijn vrijwilligers die tolken in gesprekken tussen dienstverleners en anderstalige gesprekspartners. Ze zetten mondelinge boodschappen om van het Nederlands naar een vreemde taal en omgekeerd. Ze tolken enkel in niet-complexe, informatieve gesprekken.

Taalhulp worden kan enkel via een kort trainingstraject bij het Agentschap Integratie en Inburgering:

  1. infosessie
  2. instaptoets (indien nodig)
  3. training

Stad Genk biedt dit traject gratis aan.

ONLINE INFOSESSIE TAALHULPEN:

Woensdag 1 februari 2023, van 18.30 tot 20.30 uur.
Inschrijven kan t.e.m. dinsdag 24 januari 2023, we bezorgen je dan een link.

De eerstvolgende training zal in februari/maart 2023 plaatsvinden en zal verspreid zijn over 2 of 3 dagdelen. De data worden bekendgemaakt zodra deze vastgelegd zijn.

De infosessie de training zijn gratis.

Meer info of kandidaat stellen?

Mail naar diversiteit@genk.be of bel 089 65 42 37 of 0477 99 01 26.

Info voor dienstverleners

Door het blijvend tekort aan tolken, signalen en vragen van partners en om een kwaliteitsvolle taaloverdracht te doen organiseert dienst Diversiteit & Gelijke Kansen van stad Genk in samenwerking met het Agentschap Integratie en Inburgering het project Taalhulpen.

Dankzij het project Taalhulpen kunnen Genkse scholen, diensten en organisaties gratis beroep doen op vrijwillige tolken. Zij assisteren ter plekke bij de communicatie met anderstaligen die weinig of geen Nederlands kennen.

Taalhulpen krijgen een korte opleiding om hun opdracht goed te kunnen uitvoeren, maar zijn geen gecertificeerde sociaal tolken. Taalhulpen zijn een aanvulling op het bestaand aanbod van gecertificeerde sociaal tolken.

Wens je als Genkse school, dienst of organisatie gratis beroep te doen op taalhulpen of wens je meer info over dit project? Neem dan contact op met de dienst Diversiteit & Gelijke Kansen via diversiteit@genk.be