Thor Park is de toegang tot de slimme wereld van morgen. Op de plaats waar vroeger steenkool uit de grond werd gehaald, wordt nu gewerkt aan duurzaamheid en innovatie. Dit is de plaats waar onderzoek, ondernemen, onderwijs en innovatie samenkomen. Waar er wordt gewerkt aan een positieve en duurzame impact voor onze toekomst.
Levenslang leren
Deze TECHtalenthub op Thor park stimuleert om levenslang bij te leren over techniek en technologie. Met een brede waaier aan opleidingen en activiteiten brengt T2-campus educatie, innovatie en de bedrijfswereld met elkaar in verbinding. Werknemers en werkzoekenden, leerlingen en ondernemers: iedereen is welkom om op ontdekking te gaan en zich te verdiepen in de boeiende wereld van techniek. Scholen kunnen hier terecht voor een één- of meerdaags STEM-programma (Science Technology Engineering Maths) op maat in de unieke omgeving van het Thor park. Hier staat alles in het teken van slimme energie en maakindustrie.
Bezoekje aan de toekomst
Wil je eens proeven van de wereld van morgen? Dat kan in TECHville. Bouw en test windmolens, programmeer een slimme dansvloer, stel een zonnepaneel samen en wek energie op,… Ga met je klas de uitdaging aan en maak onze stad slim en duurzaam met behulp van technologie. Of ontdek met je collegas als teambuilding hoe jullie samen meer impact kunnen hebben. TECHville is een unieke omgeving waar hands-on en digitale uitdagingen elkaar afwisselen.
Al spelend leren
Jonge techtalentjes leren al spelend over innovatie en technologie bij de Technologiebende. Zoals de 6-jarige Praneeth, hij was dolenthousiast tijdens het LEGO Robotkamp: Ik ben aan het coderen op de computer en zo laat ik mijn zelfgebouwde windmolen bewegen. Straks mogen we zelf kiezen wat we bouwen en programmeren, maar ik weet nog niet wat ik wil. Dit is echt leuk!
Kinderen en jongeren van 5 tot 16 jaar gaan aan de slag met echte robots, 3D-printers en leren programmeren als pros. Zo krijgen ze ook buiten de schoolmuren de kans om de wondere wereld van technologie en wetenschap te ontdekken.