Technologiebende

8 tot 14-jarigen kunnen via deze workshops hun technologisch en/of wetenschappelijk talent ontdekken en, wie weet, ‘goesting’ krijgen om in die richting verder te gaan. De stad Genk gaat hiervoor in zee met partners zoals UCLL, PXL, RVO Society, Cosmodrome, UHasselt.

Kinderen en jongeren van 8-14 jaar kunnen op verschillende plekken in Genk leuke workshops volgen. Van een eigen creatie maken met een 3D printer, robotjes maken, treinen programmeren, textiel bewerken ... tot raketten lanceren en apps maken. Alle jongens en meisjes tussen 8 en 14 jaar die graag willen ontdekken hoe dingen werken en zelf dingen in elkaar willen steken zijn welkom bij de bende. Ervaring is niet nodig, enkel een portie gezonde nieuwsgierigheid.

Waarom is dit zo belangrijk? Genk wil haar jongeren volop de uitdagingen van technologie en wetenschap leren ontdekken. De stad kiest voluit voor technologie, voor werkgelegenheid met toekomstmogelijkheden. Het Thor Park is volop in ontwikkeling tot technologiepark, met onder andere Europees toponderzoek op gebied van slimme energiesystemen en er komt ook een technologie-talent campus. C-mine maakt de koppeling tussen creativiteit en technologie en leert jongeren op een creatieve wijze omgaan met de mogelijkheden van techniek. De Cosmodrome in Kattevennen laat jongeren de geheimen van de kosmos ontdekken, ...

Contact

Technologiebende

Adres
Stadsplein 1, 3600Genk
tel.
089 65 42 28
E-mail
technologiebende@genk.be