Technologiebende

Om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken, treffen wij ook de nodige voorzorgsmaatregelen.

Concreet wil dit zeggen dat alle activiteiten van de Technologiebende voorlopig afgelast worden. Het inschrijvingsgeld voor deze activiteiten wordt terugbetaald.

Deze beslissing is een preventieve maatregel om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk af te remmen, zodat ons zorgsysteem niet onder druk komt te staan en de meest kwetsbaren zo weinig mogelijk kans lopen om besmet te raken.

Voor actuele, correcte en betrouwbare informatie over het coronavirus verwijzen we naar de informatiewebsite van de overheid: https://www.info-coronavirus.be/nl/.

De laatste updates voor Genk vind je op www.genk.be/coronavirus.

We hopen op je begrip. Bij vragen mag je ons altijd contacteren via technologiebende@genk.be of educathor@genk.be.


Vakantieaanbod

Voor kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar

De Technologiebende is een unieke, Genkse bende die workshops rond technologie en wetenschap aanbiedt aan kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar.

Jonge, leergierige en vooral nieuwsgierige stadsgenoten kunnen in hun vrije tijd in ontdekkingsworkshops op zoek gaan naar hun TECHtalent en dit verder ontwikkelen. Leren programmeren, drones besturen, bouwen in Minecraft, apps ontwikkelen, … zijn enkele voorbeelden uit het ruime aanbod aan workshops.

WAAROM de Technologiebende? 

  • Technologie wordt steeds belangrijker in onze samenleving.
  • Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en bedrijven blijven op zoek naar mannen én vrouwen met de juiste technologische en wetenschappelijke vaardigheden.
  • Technologie is leuk voor iedereen! Meisjes denken nog te vaak dat wetenschap en technologie alleen iets voor jongens is maar zowel meisjes als jongens hebben talenten hebben op dit vlak! De Technologiebende wil bijdragen aan dit besef.
  • Het onderwijs stimuleert en inspireert kinderen en jongeren rond technologie en wetenschap tijdens de uren STEM. Stad Genk wil kinderen en jongeren van jongs af aan de kans geven om ook buiten de school(m)uren de wondere wereld van technologie en wetenschap te ontdekken en om digitale skills te ontwikkelen.

Stad Genk werkt voor de workshops van de Technologiebende samen met UHasselt, hogescholen en STEM-academies: UCLL en PXL, Cosmodrome in Kattevennen, CoderDojo, Codefever, Villabasta, Edulab en GA voor Kunst. Enthousiaste docenten, studenten en vrijwilligers met een passie voor technologie en wetenschap begeleiden de workshops.

Contact

Technologiebende

Adres
Stadsplein 1, 3600Genk
tel.
089 65 42 28
E-mail
technologiebende@genk.be