Trainingsatelier weerbaarheid 'Aandacht in Actie'

Doelgroep

Kinderen tussen 6 en 12 jaar, jongeren tussen 12 en 18 jaar.
Heeft je kind of tiener het moeilijk om rustig te worden? Kan hij moeilijk neen zeggen? Laat je dochter zich makkelijk uitdagen door anderen? Is je zoon onzeker? Kan hij moeilijk voor zichzelf opkomen? Is hij gevoelig voor de opmerkingen van anderen? Is hij eerder timide of net een haantje de voorste?

Voor deze jongeren bestaat het trainingsatelier rond weerbaarheid. In drie verschillende groepen (6- tot 9- , 10- tot 12-jarigen en 12- tot 18-jarigen) gaan we op een actieve manier aan de slag rond “steviger in je schoenen staan”.

Aanmelding

Het zijn voornamelijk ouders die hun zoon of dochter aanmelden, soms op aanraden van een school of CLB. Je kan het aanmeldingsformulier downloaden van op de website. Dit formulier mag gemaild worden naar onderstaande e-mailadres of opgestuurd worden met de post.

Kostprijs

Deelnameprijs bedraagt €75,-.

Doelstelling

Individuen en de groep te versterken, zichzelf te leren op een maatschappelijk aanvaardbare manier weerbaar te maken. Er wordt gewerkt rond thema’s als: lichaamstaal, grenzen aangeven en aanvoelen, pesten, zelfbeheersing, zelfvertrouwen,…

Programma

We werken steeds in groep, aan de hand van een vooropgesteld programma van 21u. Dit wordt georganiseerd in ofwel 3 volledige dagen ofwel 7 halve dagen. Het is een psychofysieke training waarbij we voornamelijk ervaringsgericht en actief aan de slag gaan.
Op de website staan alle geprogrammeerde trainingsateliers die in Limburg georganiseerd worden en voor iedereen toegankelijk zijn.

Voorbeelden

  • S. 10 j wordt vaak heel boos. Zijn ouders en klasgenootjes verschieten daar enorm van en worden zelf bang van hem. Achteraf heeft S erg veel spijt van zijn uitbarstingen. Maar hij weet niet goed hoe hij zich rustig kan houden.
  • V. 15 j wil er graag bij horen op school maar ze heeft geen idee hoe ze contact kan maken met leeftijdsgenoten. En al zou ze weten hoe ze dit kan aanpakken, dan zou het nog zo moeilijk zijn omdat ze erg verlegen is en niet goed durft.

Contactgegevens

Gert Klingeleers
Kiewitstraat 101 - 3500 Hasselt

T 0486 17 23 89
E gklingeleers@arktos.be