Help anderstalige nieuwkomers beter Nederlands te leren

Profiel

Je wil nieuwe mensen leren kennen en vindt het belangrijk dat anderstalige nieuwkomers zich in Genk thuis voelen. Goed Nederlands kunnen spreken is daarbij heel belangrijk. Zelf beheers je de taal heel goed en voel je een bijzondere affiniteit met wie zich recent in onze stad vestigde. Je weet waar je moet zijn in Genk wanneer je een vraag of probleem hebt en helpt de nieuwkomer zijn of haar weg te vinden. Je wil nieuwe Genkenaren wegwijs maken in het Nederlands, een contacttaal of in hun moedertaal.

Jij voor ons

Als inburgeringscoach voor Samen Inburgeren vorm je een duo met een nieuwkomer die weinig of nog geen Nederlands spreekt. Na een eerste ontmoeting in het stadhuis word je met een nieuwe Genkenaar gematcht. Waarover jullie praten of waar jullie naartoe gaan, kies je samen. Belangrijk is dat jullie in het Nederlands of een contacttaal praten met elkaar.

Wij voor jou

Aangezien jullie minstens een half jaar samen optrekken en elkaar enkele uren per twee weken zien, krijg je zelf voldoende gelegenheid om de boeiende leefwereld en gewoonten van een nieuwkomer in Genk te leren kennen. Zo krijg je de kans om iemand die jouw kennis, ervaring en empathie nodig heeft de sprong te helpen maken naar een betere participatie in onze samenleving.

Aan de slag!

Neem contact op:

Dienst Diversiteit en Gelijke Kansen

089 65 42 45

linda.swinnens@genk.be