Vegetarische spaghetti bolognese

Ingrediënten 

4 Personen

 

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd: 5min / Kooktijd: 50min

 

Bereiding spaghetti bolognese saus met vegetarisch gehakt

Maak het gehakt los zoals op de verpakking beschreven.

Snijd de ui en de paprika in fijne halve ringen. Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de ui- en paprikaringen. Plet de knoflook en voeg die toe als de groenten zacht zijn. Draai het vuur lager. Doe er de kruiden bij en laat zachtjes meestoven. Vergeet niet te blijven roeren, zodat de kruiden niet aanbranden.

Meng de seitan onder de saus en laat zachtjes verder stoven. Snijd de tomaten in blokjes en doe ze erbij. Laat alles ongeveer 45 minuten pruttelen. Breng op smaak met een beetje peper en fleur de sel.

 

Tip van Serge Restiau

Wil je de saus nóg lekkerder maken? Laat dan eens een restje Parmezaanse kaas meekoken in de saus. (let op, dan niet vegan). De kooktijd van dit recept kun je verkorten door een lekkere tomatenpassata te gebruiken in plaats van verse tomaten. Werk voor een variatie de saus af met basilicum.

 

Gevonden op: http://www.bertyn.eu/recepten/vegetarisch/spaghetti-bolognese-vegetarisch-gehakt