Ingrediënten
(4 Personen)
- 250 g volkoren lasagneblaadjes
- 1 aubergine
- 2 courgettes
- 1 el olijfolie
- 125 g mozzarella
- 100 g pikante geraspte kaas
- Fleur de sel, naar smaak
- 250g Seitan Veggie Gehakt
- Zwarte peper
- Een snufje Immuno Botanico-mix
Voor de tomatensaus
- 1 grote ui
- 1 rode paprika
- Een scheut olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 el Immuno Botanico-mix
- 4 grote tomaten
- Een snufje fleur de sel
Bereidingstijd
Voorbereidingstijd: 30 min / Kooktijd: 50 min
Bereiding van lasagne met vegetarisch gehakt
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg 8 à 9 lasagneblaadjes (naar gelang van de grootte van je ovenschotel) één voor één in overvloedig, koud water. Laat ze ongeveer 10 minuten weken.
Snijd de aubergine en courgettes in plakken en gril ze in een grillpan met een beetje olijfolie. Zorg dat de aubergine goed gaar gebakken is.
Maak een vervolgens een tomatensaus zoals beschreven bij het recept van de Spaghetti Seitanese (klik hier)
Snijd de mozzarella in plakjes. Leg de lasagneblaadjes, de tomatensaus en de groenten afwisselend in laagjes met de plakjes mozzarella in een ingevette ovenschaal.
Eindig met een laagje groenten. Verdeel de geraspte kaas eroverheen. Bak de lasagne ongeveer 45 minuten in de oven op 180 °C.
Tip van Chantal Voets
Je kunt gerust een andere groente gebruiken zoals pastinaak, wortelen, spinazie...Laat je fantasie zeker de vrije loop en laat de restjes in je koelkast het recept van je lasagne bepalen!
Gevonden op: http://www.bertyn.eu/recepten/vegetarisch/vegetarische-lasagne-seitan-gehakt