Veilig naar school

Ik ga met de fiets naar school, jij ook?

Het schooljaar begint weer. Elke dag verplaatsten kinderen/jongeren/volwassenen zich naar en van school, doe jij dit veilig?

Kom met de fiets of te voet! Als je je op een actieve en duurzame manier naar school begeeft werk je mee aan een veilige schoolomgeving. Hoe meer mensen zich met de fiets verplaatsen, hoe minder auto's je zal tegenkomen in je schoolomgeving.

Niet alleen zorgt fietsen voor een veiligere en rustigere schoolomgeving, je bent daarbovenop nog eens gezond bezig! Ook werkt bewegen stressverminderend, al fietsend een frisse neus halen na een drukke schooldag is dus altijd positief!

Met deze tips fiets jij veilig naar school!

  1. Verken de schoolroute samen met je kind en oefen de route vooraf goed in. Kies een route met veilige fietspaden, als die er zijn. Ga na of ze ook bij slecht weer berijdbaar zijn.
  2. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig, regenachtig weer. Zorg ervoor dat je kinderen ook bij slecht weer goed zichtbaar zijn in het verkeer.
  3. Let erop dat je kind zijn schooltas op een veilige manier vervoert, bijvoorbeeld op de rug of met snelbinders op de bagagedrager.
  4. Koop een stevige kinderfiets van goede kwaliteit. Controleer regelmatig of remmen, banden en lichten nog werken.