Harmonieorkest Waterschei-Zwartberg

We stellen onszelf voor als het Koninklijk Harmonieorkest Waterschei-Zwartberg, oftewel KHWZ. De oprichting dateert van 1969 en gebeurde door enkele ijverige muziekliefhebbers.

KHWZ is een innovatieve, groeiende vzw, met momenteel een ledenaantal van 75 muzikanten. Hiermee zijn we de grootste muzikale vereniging uit Genk. We trachten steeds te vernieuwen en verder te denken om zo onze concerten en muziek aantrekkelijk te houden voor ons publiek.

Zo kenden we al vele succesvolle avonden in samenwerking met bekende Vlamingen zoals Astrid Stockman, Free Souffriau, Mama's Jasje, Johan Verminnen, Buurman, De Geest enz.

Onder leiding van dirigent Sven Creyns, geven we steeds het beste van onszelf en trachten we een stukje cultuur te promoten in Genk-Noord en omstreken. Nauwe samenwerkingen met Stad Genk en de Genkse Academie voor Kunst zijn hierin niet weg te denken.

We concerteren minstens driemaal per jaar in de vorm van een Nieuwjaars-, Stadsgala- en Familieconcert. Tussen de concerten door, organiseren we ook een jaarlijkse eetdag, pizza- en wafelverkoop, spelen we jaarlijks een repertoire na de Sint-Martinusstoet / Vurige Vijvers in het centrum van Genk en luisteren we elke twee jaar de 1-mei viering in de Sint-Martinuskerk op. Zoals je ziet, onze jaarkalender is goed gevuld!

Gehuisvest in feestzaal De Kring, op enkele honderden meters van Thor Park, repeteren we elke donderdagavond van 20u tot 22u. Heeft de muziekmicrobe jou ook te pakken en wil je eens vrijblijvend kennismaken? Spring dan gerust eens binnen, we verwelkomen jou van harte!

We geven jaarlijks 3 grote concerten: een Nieuwjaarsconcert in januari, een stadsgalaconcert in mei (meestal met een bekende Vlaming) en een familieconcert in september!

Adres

Adres
Onderwijslaan 80/2, 3600Genk
GSM
0492 58 43 38
E-mail
info@harmoniewz.be
Website
www.harmoniewz.be

Lokaal

De Kring

Adres
Onderwijslaan 2 , 3600Genk