Verken de Stiemervallei van aan de Slagmolen

Welkom in de Stiemervallei

Je bevindt je op dit moment bijna aan het einde van de Stiemervallei op Genks grondgebied. Van hieruit loopt de Stiemerbeek naar De Maten om dan verder uit te monden in de Demer in Diepenbeek. Stroomopwaarts loopt de Stiemerbeek door Genk; langs het centrum, C-mine en de Vennestraat, het SportinGenk Park tot aan het Thorpark, het buurtpark Schansbroek en het brongebied de Hornszee. Een prachtig stukje natuur midden de stad!

De stad Genk wil de Stiemervallei opwaarderen tot een blauw-groene levensader doorheen de stad. Een verbinding die de levenskwaliteit van de Genkenaar verder verbetert en de veerkracht van de stad verhoogt. Meer info

 

Verken de buurt

Een kleine buurtwandeling neemt je mee in het gebied tussen de Stiemerbeek, de Dorpsbeek en de Schabeek. Volg aan de parking tegenover de Slagmolen de Stiemerbeek (die onder de Slagmolenweg stroomt). Je kan een kleine lus wandelen. Maar je kan er ook voor kiezen om van hieruit naar het centrum van Genk te wandelen of De Maten te verkennen. Bekijk de buurtwandeling op de kaart.

Verken de vallei

Benieuwd naar de volledige loop van de beek en de vallei? Maak je klaar voor een wandeling of fietstocht van 8km. De route vind je in onze wandel- en fietsroutegids.

Volg wat er beweegt in de vallei

De ontwikkeling van de Stiemervallei is volop aan de gang. Er zijn inrichtingswerken om het gebied op te waarderen, er worden regelmatig activiteiten georganiseerd... Volg wat er gebeurt op onze Facebookpagina.