Voertuigen - toegang tot het centrum - aanvraag vergunning

In het centrum van Genk zijn enkele voetgangerszones afgebakend door verkeersborden en vaak in combinatie met verzinkbare paaltjes. In de voetgangerszone mag iedereen laden en lossen tussen 07u00 en 12u00, de zogenaamde 'vensteruren'. Hierbuiten is dit strikt verboden. In de voetgangerszone mag men niet parkeren, ook niet tijdens de vensteruren.

Ieder gezinshoofd met domicilie in de voetgangerszone heeft recht op een badge, alsook bewoners die een garage hebben die enkel via de voetgangerszone bereikbaar is. Per parkeerplaats kan je één badge ontvangen. Het aantal badges kan nooit hoger liggen dan het aantal parkeerplaatsen waar je toegang tot hebt, voorbeeld: indien je domicilie in de voetgangerszone is gelegen, je bent gezinshoofd en je hebt 2 parkeerplaatsen, kan je maximum 2 badges ontvangen.
Met deze badge kan je 24/24u de voetgangerszone binnenrijden om te laden, lossen of naar je parkeerplaats te rijden.

Handelaars kunnen een badge aanvragen zodat zij ook 's avonds, van 18u00 tot 20u00, kunnen binnenrijden om te laden en te lossen.

Het verkrijgen van een badge is aan strikte voorwaarden onderworpen. Iedere aanvraag wordt individueel onderzocht en beoordeeld. Je kan hierover eventueel eerst meer uitleg vragen.

Voor wie?

Bewoners met garage die enkel toegankelijk is via de voetgangerszone, handelaars gelegen in de voetgangerszone

Voorwaarden

Garage of handelszaak is enkel bereikbaar via de voetgangerszone

Procedure

Via de knop 'Maak een afspraak' kan je een afspraak maken

Bedrag

Gratis bij de eerste uitreiking