Wandelroute 4 - SportinGenk

Atletiek, voetbal, zwemmen, wandelen… het domein van SportinGenk is het mekka van sportievelingen. En dankzij de ontwikkeling van de Stiemervallei vinden sporters ook via de vallei hun weg naar het park..

nummer  Hier vind je de ruime parking van SportinGenk Park terug. Bovendien is deze ook nog eens gratis. Vanaf de parking kan je een kort padje volgen naar de Stiemer. Zo wandel je langs de Stiemer naar de uitgestippelde route.
nummer Deze Finse piste maakt deel uit van het sportbos van SportinGenk Park. Dit bos wordt nog steeds uitgebreid. Kom zeker nog eens terug om te zien hoe het verandert.
De gebouwen van SportinGenk hebben voor ieder wat wils. Een polyvalente zaal, een klimmuur, turnzalen, sporthallen en zelfs een zwembad. Wil je je even sportief ontspannen? Kom dan zeker eens langs en ontdek de mogelijkheden. www.sportingenk.be
Naast reeën, vossen, zanglijsters en torenvalken vinden bijzondere flora zoals het beekmijtertje, de witte waterkers, de bospaardenstaart en de dotterbloem hier hun habitat dankzij het zuivere kwelwater.