Wandelroute 7 - Thor & Schansbroek

Het Thorpark heeft meer te bieden dan enkel technologie. Het zit ook in onze natuur en ook in ons verleden. Deze oude mijnsite herleeft helemaal. Thorpark is ook de nieuwe toegangspoort tot Nationaal Park Hoge Kempen.

nummer  Thor Central is meer dan een stoffige vergaderruimte. Dit gebouw is het hart van deze community. Evenementen, tentoonstellingen of zelfs lekker dineren. Het kan hier allemaal. Thor Central is de ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt. www.thorpark.be
nummer  EnergyVille verenigt onderzoek, ontwikkeling, training en industriële innovatie, in nauwe samenwerking met lokale, regionale en internationale partners. www.energyville.be

In het nieuw aangelegde buurtpark Schansbroek tref je de enige overblijvende schans van Genk. Tijdens de 80-jarige oorlog (1568-1648) vond je in Genk 6 schansen waar mensen gingen schuilen bij gevaar.

In het brongebied Waterschei ontspruiten 2 beken. De Stiemer vloeit af naar de Demer en de Bosbeek stroomt in oostelijke richting naar de Maas.
Natuurgebied Klaverberg: Hier kan je landduinen bewonderen en genieten van monumentale wintereikstoven. Wie een groot uithoudingsvermogen heeft, kan de top van de mijnterril beklimmen (121 m hoog). Klaverberg is onderdeel van het Nationaal Park Hoge Kempen.