Op je smartphone en tablet zijn talloze apps te vinden die je dagelijkse leven kunnen vergemakkelijken. Maar ben jij daar nog niet helemaal in mee? Dan is de cursus leren werken met apps wellicht iets voor jou.
Leren werken met apps (deel 1)
We verkennen volgende toepassingen
- Handige apps die het dagdagelijkse leven vergemakkelijken (routeplanner, wandelknooppunten, tv herbekijken, VRTNU, Izimi enz…)
- QR-code gebruiken, maar ook leren hoe je ze zelf kan maken
- Info opvragen en het gebruik van Itsme en de digitale brievenbus: Wat is nog allemaal mogelijk eens je Itsme op je toestel hebt staan? Wat met My Health, gezondheidsapps, contactloos betalen, …?
- Veiligheid en veilig werken: Je ontdekt de mogelijkheden om veilig te werken en leert meer over safe on web en phishing
- Communiceren en sociale media: Whatsapp, Facebook, Instagram, Messenger enz…
Voor Android kan je terecht bij CVO Cursa, Halmstraat 12, 3600 Genk
- Maandagnamiddag van 13 tot 16 uur. Start op 10 maart 2025.
- Dinsdagavond van 18.30 uur tot 21.30 uur. Start op 11 maart 2025.
Voor Apple kan je terecht bij CVO Qrios, Halmstraat 6, 3600 Genk
- Qrios, Halmstraat 6, 3600 Genk
- Woensdagvoormiddag van 9 tot 12 uur. Start op 19 maart 2025.
- Donderdagavond van 18.30 uur tot 21.30 uur. Start op 13 maart 2025.
Ben je vroeger niet lang naar school geweest? Dan kan je bij Ligo LiMiNo een cursus volgen. Je leert er stap voor stap werken met de smartphone, tablet of computer. Je kan kiezen uit verschillende cursussen voor beginners en gevorderden en leert op maat van wat jij nodig hebt. Neem contact op voor meer info over de start van de cursussen: Ligo LiMiNo, Jaarbeurslaan 25, 3600 Genk – 089 35 59 90.
Interesse om één van de cursussen te volgen? Dan is het belangrijk dat je dit weet:
- Het is belangrijk dat Itsme reeds geïnstalleerd is op je smartphone. Je kan daarvoor terecht bij de DIGIdokters van de DIGIpunten.
- De lessen starten in maart en vinden 5 weken na elkaar plaats op steeds dezelfde dag en hetzelfde uur (uitgezonderd schoolvakanties).
Wat kost het en hoe schrijf ik in?
Na tussenkomst van het project DIGIhulp GAZ bedraagt de deelnameprijs 12 euro per persoon voor de ganse cursus. Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan via DIGIhulp GAZ – 089 65 43 77 of digihulp@genk.be
Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt tot 15 personen per cursus.