Wist Je Datjes

Wist je… 

Dat 3D-printen al bestaat sinds de jaren 1980? Vandaag printen we niet enkel kunstof en metaal, maar ook beton én zelfs voeding! NASA gebruikt vandaag ook 3D-printers in de ruimte om gereedschappen voor astronauten te printen. 

 

Wist je… 

Dat robots niet enkel in de industrie, maar ook steeds vaker in ziekenhuizen worden gebruikt? Zo opereren de chirurgen in het ZOL steeds vaker met een heuse joystck. Op die manier kunnen ze een robot met de grootste precisie aansturen. 

Wist je… 

Dat in Genk de op één na grootste windmolen van België staat? Deze windmolen is 235 meter hoog! 

Wist je… 

Dat een elektrische auto minder bewegende delen heeft dan een auto die rijdt met een fossiele brandstof? Dat zorgt meteen voor een pak minder slijtage en onderhoudskosten. 

Wist je… 

Dat het oudste, nog steeds veelgespeelde, computerspel Pac-Man is? Het bestaat al sinds 1980. Op T2 kan je leren om zelf games te maken. 

Wist je… 

Dat de term ‘fotografie’ is afgeleid van het Grieks en letterlijk betekent ‘schrijven met licht’? 

 

Wist je… 

Dat beton een slechte warmtegeleider is, maar net daardoor wel een uitstekende isolator? Dat maakt van beton een ideaal materiaal voor de bouw van energiezuinige woningen. 

 

Wist je… 

Dat er wandelpaden bestaan die zonne-energie opwekken? Die slimme tegels zijn ontwikkeld én gemaakt bij Solltech, de buurman van T2-campus.