Word vrijwilliger oppas in de zorg

Over het project

i-mens is een onafhankelijke zorgorganisatie met 12 000 professionals en meer dan 2 000 vrijwilligers over heel Vlaanderen en Brussel. We zijn er voor iedereen, in elke fase van het leven. We geloven in de kracht van mensen om met de nodige zorg het eigen leven in handen te houden. Daarom brengen we alle zorg aan huis. Van voor tot na de geboorte, opvang van jong en oud, verpleging en verzorging, hulp en ondersteuning in huis.

 

Profiel van de vrijwilliger

Krijg je energie wanneer je anderen kan helpen, al is het met iets kleins? Ben je flexibel inzetbaar en heb je een hart voor anderen? Dan is vrijwilligerswerk in de zorg vast iets voor jou. Probeer het eens uit en sluit je aan bij onze 2 200 vrijwilligers.

 

Jij voor ons

Als vrijwilliger dagoppas zorg je vooral voor toezicht en gezelschap. Je kan samen met de klant wandelen, boodschappen doen, op uitstap gaan, gezelschapsspelletjes spelen of bijpraten bij een tas koffie.

 

Als vrijwilliger nachtoppas slaap je in bij iemand thuis. Je ondersteunt bij het slapen gaan, houdt 's nachts een oogje in het zeil, begeleidt bij een toiletbezoek, helpt met het ontbijt ... De specifieke taken zijn afhankelijk van de zorgsituatie. We overleggen samen waar jij je comfortabel bij voelt.

 

Wij voor jou

Zorgen voor anderen geeft bijzonder veel voldoening. Ook de dankbaarheid van de persoon die jij bezoekt en zijn of haar omgeving geeft je vleugels. i-mens zorgt steeds voor een degelijke begeleiding, een verzekering en vormingen op maat. Als vrijwilliger ontvang je ook een kostenvergoeding voor je prestatie.

 

Iedereen is i-mens

Je kan bij i-mens aan de slag als vrijwilliger dagoppas of nachtoppas. Heb je interesse? Aarzel niet, want jij kan het verschil maken bij wie het echt nodig heeft.

 

Grisilde Koolen – verantwoordelijke oppas

Gouverneur Roppesingel 13 – 3500 Hasselt

011 29 10 51 of 078 15 25 35

www.i-mens.be