Balance Gymhal toegankelijk voor personen met een beperking

Adres

Adres
Emiel Van Dorenlaan 144 , 3600Genk

Praktische informatie

Functie

Sportzaal

Beschrijving

Het is niet mogelijk de Gymhal te reserveren aangezien er geen vrije uren meer ter beschikking zijn. Deze zijn volledig ingenomen door de twee Genkse turnkringen.

Deze voormalige sporthal is vooral bedoeld voor de twee Genkse turnclubs, JEM en Desem-Harop. De vraag voor een nieuwe zaal was groot aangezien in de turnzaal en sporthal in de Halmstraat te weinig ruimte was en niet meer aangepast was aan het huidige turnniveau.

 De idee om een gymhal te bouwen kwam van Louis Leekens, de voormalige hoofdtrainer van de Jem, die zijn carrière startte bij Harop.

Het turnen of de gymnastiek heeft verschillende disciplines.

De bekendste is de artistieke gymnastiek, oftewel het toestelturnen. Zowel voor heren als voor dames staan alle toestellen opgesteld: de rekstok, de ringen, het paard met bogen, de pegases (sprong), de brug met gelijke (herenbrug) en ongelijke leggers (damesbrug), de balk en de turnvloer. Er zijn trainings- en competitietoestellen opgebouwd.

Naast het toestelturnen is er ook tumbling. Tumbling wordt beoefend op een tumblingbaan, een lange verende baan waarop allerlei tempo-oefeningen gedaan worden zoals o.a. flik, salto,… Om meer hoogte en minder blessures te verkrijgen is deze vloer extra verend. De lange trampolinebaan is een oefentoestel die in combinatie met een aertrack (opblaasbaan) in de trainingen worden gebruikt.

Ten slotte wordt deze zaal gebruikt voor acrobatische gymnastiek oftewel acro-gym. Het zijn steeds duo’s of trio’s die een oefening brengen. Acro is één van de jongste gymdisciplines en in Vlaanderen ontzettend populair. In deze gymnastiekdiscipline worden indrukwekkende piramides afgewisseld met salto’s, tumbling en dans. Dit alles wordt samengevoegd tot een oefening en uitgevoerd op muziek.

Kostprijs

Gymhal  
Voor scholen € 3,60/ uur
Voor sportcclubs onder contract met jeugdwerking € 2,90/ uur
Alle andere groepen € 9,60/ uur
Klimmuur / per klimbeurt (individueel) €4,00/ uur
Klimmuur scholen Genk (per uur, incl. materiaal, excl. begeleiding) € 3,60/ uur
Klimmuur verenigingen Genk/buiten Genk, scholen buiten Genk (per uur, excl. materiaal, excl. begeleiding) € 9,60/ uur
Klimmuur (per uur, excl. materiaal, excl. begeleiding) € 18,00/ uur

Andere zalen in het gebouw

Klimmuur in de gymhal

Ben je toe aan iets anders? Trotseer dan eens een klimwand. Het is een perfecte manier om op een avontuurlijke manier je hele lichaam te trainen. Doordat je met klimmen elke spier in je lichaam aanspreekt, verbrand je met deze tak van sport heel wat calorieën per uur. 'Klimmen is een work-out voor je lichaam én je geest, want naast dat je je conditie en kracht naar een hoger level tilt, kan het klimmen ook zorgen voor een betere flexibiliteit en probleemoplossend vermogen

Extra info

Benieuwd naar de mogelijkheden? Info en reservatie kan bij sportingenksporthal@genk.be