Zitdag MS-Liga Vlaanderen

Sinds 12 oktober houdt MS-Liga Vlaanderen elke tweede en vierde dinsdag van de maand een zitdag op het balieplein in het stadhuis. Je kan er onder andere terecht voor meer info over multiple sclerose, sociale wetgeving en steunmaatregelen op maat. Daarnaast word je wegwijs gemaakt in het netwerk van diensten en instanties. MS is een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel, waarbij ontsteking leidt tot schade aan zenuwbanen en hun omhulsel. Daardoor treden bij een persoon met MS verschillende symptomen op, waaronder neurologische stoornissen.

“Wie met MS wordt geconfronteerd, heeft dikwijls heel wat twijfels en vragen”, vertelt Hilda Reijnders van de sociale dienst van MS-Liga Vlaanderen. “Wat mag je verwachten na de diagnose? Welke hinder ondervinden je toekomstplannen? En hoe ga je daar het best mee om? Die enorme onzekerheid proberen wij in onze contacten met bezoekers te verminderen.”

Nooit alleen

“Voor sommige mensen met MS is het bijzonder belangrijk hun hart eens te kunnen luchten”, weet Hilda Reijnders. Daarom biedt MS-Liga Vlaanderen haar leden de mogelijkheid om met lotgenoten in contact te komen. “Dat zijn vrijwilligers, die dikwijls dezelfde diagnose hebben gekregen en al een heel traject hebben afgelegd. Als ervaringsdeskundigen kunnen zij een waardevolle gesprekspartner zijn voor personen met MS”, zegt Hilda Reijnders. Ook belangrijk: “MS-Liga Vlaanderen ondersteunt niet alleen personen met MS, maar ook hun partner, familieleden en vrienden.”

Zitdag MS-Liga

Tweede en vierde dinsdag van de maand, van 9 tot 13 uur

zomerregeling (juli en augustus 2023)

zitdag op 25/07/2023, 08/08/2023 en 22/08/2023

 

Stadhuis, balieplein

 

Maak een afspraak (omwille van de privacy moet je zelf contact opnemen):

078 48 20 82 (kies optie 1)

socialedienst@ms-vlaanderen.be

www.ms-vlaanderen.be/contactaanbod