5.000 tegels worden gewipt naast stadhuis

Gepubliceerd op woensdag 28 juni 2023 9 u.
De grote centrumvergroening gaat vanaf oktober van start op de Grote Markt. Maar ondertussen wordt er ook een flinke oppervlakte onthard tussen het stadhuis en de Dieplaan om plaats te maken voor groen.

In de augustus start de stad met de aanleg van een ‘pocketpark’. Dat is een compacte groene zone waar het aangenaam verblijven is. Hier komen zitbanken en een picknicktafel zodat iedereen kan genieten van dit stukje groen in het centrum.

In het parkje is er ook plaats voor traag verkeer met brede fiets- en voetpaden. Via een slingerende weg worden de Dieplaan en het hoger gelegen stadhuis verbonden. Deze ingang wordt in de toekomst weer belangrijker, want het wordt de hoofdingang voor trouwers en hun gevolg.

Verder is er in het park plaats voor enkele speelelementen zoals stapstenen en palen. En worden er wadi’s voorzien: dat zijn plaatsen waar het water in de grond kan infiltreren.

Met deze werken onthardt stad Genk in totaal 430 m² en worden ongeveer 5.000 tegels gewipt.

De werken starten in augustus 2023 en zouden dit jaar nog afgerond moeten zijn. Er is 510.000 euro voorzien voor de realisatie van deze vergroening.

genk.be/ontharden