5x Buitenspelen

Gepubliceerd op zondag 31 maart 2024 10.23 u.
Op 17 april vieren we de jaarlijkse buitenspeeldag. Jeugd Genk nodigt iedereen uit om samen naar buiten te gaan. Wist je dat je in Genk gelukkig elke dag kan genieten van buitenspelen, dankzij de vele fantastische buitenspeelplekken en speelterreintjes? Hier zijn alvast 5 (nieuwe) leuke tips!

1 Vlakveldplein in 3 sferen
In februari opende het Vlakveldplein een gloednieuwe speelwereld voor kindjes die van uitdaging houden. Dit gemeenschapsplein is ontstaan door en voor buurtbewoners. Het pleintje heeft 3 zones: speeltoestellen voor kleinere kinderen, een parcours met hindernissen, trampoline en voetbalveldje voor de grotere kinderen. Voor volwassenen is er een ontmoetingsplek.

Vlakveldplein, ingang via Leopold 3-laan

2 Nieuw parkje stadhuis
Heb je de deze opfrissing aan het stadhuis al gezien? Neem zeker een kijkje, want langs de Dieplaan vind je nu een (bijna) groen miniparkje. Ideaal om even plaats te nemen op het bankje terwijl je kinderen over het houten hindernissenparcours balanceren.

Dieplaan, aan het stadhuis

3 Cocobongobos in Kolderbos
Klinkt een speelplein tussen de bomen je als muziek in de oren? Bezoek dan eens het Cocobongobos! Het terreintje heeft enkele vernieuwde speeltoestellen zoals een dubbele schommel, hangmatschommel en glijbaan. Het staat ook wel bekend als het ‘Zwarte Park’, omwille van de schaduw van de bomen. Dat wil je toch zien!

Cocobongobos, Hommelheidestraat / Prieterhaagstraat

4 Inclusief speeltuintje in Zwartberg
Vzw Regenboog heeft iets heel bijzonders in petto! Dankzij het Burgerbudget Genk komt er binnenkort een geweldig speelterrein bij. Dit toegankelijke plein met aangepaste speeltoestellen ligt in een rustige omgeving van het buurthuis Londot. Het nodigt kinderen met en zonder
beperking uit tot spelen en ontmoeten.

Opent in mei, Lucien Londotstraat

5 Spelen op Portavida
Goed nieuws! Het speelterreintje van welzijnscampus Portavida werd in maart uitgebreid. Tussen de bomen vind je vanaf april een hangmatschommel, een wip, veerwippen en een boomhut met hindernissenparcours. Een leuke verpozing voor wie de campus met kinderen bezoekt: van de leerlingen van de academie tot de jongste bezoekertjes van woonzorgcentrum Toermalien kunnen zich hier uitleven!

Portavida, Weg Naar As