Geef mensen op de vlucht een zetje

Profiel

Je bent flexibel en vindt het belangrijk om mensen op de vlucht te helpen hun weg te vinden in onze samenleving. Je bent een goede netwerker en weet bij welke instantie je om welke hulp kan vragen.

 

Jij voor ons

Je kan zowel als buddy aan de slag als eerder afgelijnde taken krijgen. Als buddy lever je hand-en-spandiensten om nieuwkomers hun plaats te laten vinden. Je kan bijvoorbeeld helpen bij een verhuis of de zoektocht naar meubels en meegaan naar een ouderavond of de inschrijving in een sportclub. Ook wie geregeld een bezoekje wil brengen aan een gezin op de vlucht is zeker welkom.

 

Wij voor jou

Het doet je goed om het lot van heel kwetsbare stadsgenoten te verbeteren. Kansen creëren voor mensen op de vlucht vervult je als vrijwilliger met een bijzonder warm gevoel. Bovendien zie je gezinnen en kinderen snel vooruitgang maken, mede dankzij jouw inzet. Met vragen en voor begeleiding kan je altijd terecht bij een team van ervaren vrijwilligers.

 

Tijd en plaats van dit vrijwilligerswerk

Je beslist voor het grootste deel zelf wanneer je in actie komt. Als buddy probeer je wel flexibel in te spelen op de noden bij de mensen die je begeleidt.

 

Doe mee!

Neem contact op om samen te kijken hoe je mensen op de vlucht kan ondersteunen:

genkscomitevluchtelingen@gmail.com

0497 82 88 19