Bakkerij Tomassen : bakkers met een hart voor vers en lokaal.

Bakkers met een hart voor vers en lokaal


Wanneer je met bakker Tomassen over zijn vak praat, fonkelen zijn ogen. Patrick en zijn kinderen zijn fiere bakkers die afstammen van een ware bakkersdynastie.

In 1963 richtte Patricks vader zijn bakkerij op. Alle zonen en ook veel kleinkinderen volgden zijn voetsporen. Patrick stampte in ’94 samen met zijn echtgenote een eigen bakkerij in de Landwaartslaan uit de grond: “Het was een succesvolle zaak, maar na het overlijden van mijn vrouw moest ik met drie kleine kinderen noodgedwongen sluiten.”


Hij verhuurde het pand, maar toen het huurcontract twee jaar geleden afliep, besliste Patrick om samen met zijn kinderen de familiezaak nieuw leven in de blazen.


VERSE MOED


“Mijn kinderen hebben dezelfde passie en beslisten allemaal om het vak te leren. Dat gaf me de moed om opnieuw te beginnen, want in hart en nieren blijf ik altijd een bakker. Het doet enorm deugd om dit verhaal verder te zetten met mijn zonen en dochter.
Je kan een bakkerij ook niet uitbouwen voor een generatie. De investering is te groot. Nu kan ik mijn kinderen alvast op weg helpen tot ze de fakkel helemaal overnemen”, aldus Patrick.


DIKKE RIJSTVLAAIEN


Sinds jaar en dag staat Tomassen bekend voor zijn zwart brood dat voor 70% uit rogge bestaat. “Dit brood ga je in geen enkele supermarkt vinden. Onze klanten komen er speciaal voor!” Ook de vloerpistolets en de hele dikke rijstvlaaien worden nog volgens het recept van Patricks vader gemaakt.


Letterlijk alles wat je hier koopt, is zelfgemaakt. “We werken in shiften en daarom kunnen we zo’n groot vers assortiment aanbieden. Mijn zoon start met de broden en ik neem het om 4 uur 's morgens over voor de taarten, vlaaien en koeken.”


LOKAAL GEMALEN


Naast vers zijn ook lokaal en kwaliteitsvol de stokpaardjes van Patrick. “De bloem en het meel komen van maalderijen uit Zonhoven en Beringen. Alle zuivelproducten komen uit Meldert en suiker uiteraard uit Tienen. We gebruiken enkel goede boter. Dat is duur, maar daar komen de mensen voor terug. Want je proeft het verschil”, glundert Patrick.


Bakkerij Tomassen - Spoorwegstraat 9 b1 - 3600 Genk

Genieters van Genk - Tomassen 1 Genieters van Genk - Tomassen 3