Biologische kwaliteit in zuiderse sfeer

Waan je even helemaal in het zuiden van Frankrijk bij Lavendine Pure. Vlakbij het natuurreservaat ‘De Maten’ vind je de B&B van Tine en Daniël. Twee jaar geleden toverden ze wat eerst slechts een weide was om tot een prachtige Bed & Breakfast. Je hoeft trouwens niet te gaan overnachten om te genieten van de verwennerij bij dit Genkse koppel. Naast de privé-wellness ben ik nieuwsgierig naar het biologisch verwenontbijt met streekproducten.


“Relaxen in een wellness gaat heel goed samen met massages”, vertelt Tine. Als Chinesemassagetherapeute weet ze haar gasten van kop te teen tot rust te brengen. Zoals de naam al doet vermoeden is lavendel, dat een ontspannende werking heeft, hier niet weg te denken. Zowel het thema als de geur van kruiden komen trouwens terug in de inrichting.

BIO, LOKAAL EN KWALITEIT

Dit Genkse koppel was al eerder te zien in het programma ‘Met 4 in bed’. De villa met zuiderse tint beschikt over drie riante kamers, elk met natuurlijke en ecologische materialen ingericht. “Al onze producten zijn zo vers mogelijk, liefst uit eigen streek en van uitstekende kwaliteit. Vandaar dat we veel werken met kruiden, fruit en biologische producten. In de zomer bieden we bijvoorbeeld een honingraat aan, waarin de honing puur zit. Je kan de honingraten ook mee opeten waardoor je veel enzymen opneemt, ter bevordering van je spijsvertering. Ook proberen we zo weinig mogelijk verpakkingen te gebruiken.”

IEDEREEN WELKOM

Het heerlijke verwenontbijt van Tine en Daniël is dan ook het neusje van de zalm, met verse, biologische en/ of streekproducten. Van blauwebessenyoghurt, biologisch appelen perensap, speltbrood tot biologische streekconfituren, charcuterie en kaas. “Het is voor ons een must om alle ingrediënten zo puur mogelijk te houden. Lavendine Pure is een plek waar iedereen welkom is. Vrienden en buren komen ook wel eens gezamenlijk ontbijten. Het ontbijt kan gecombineerd worden met een relaxmoment in de wellness, ook al blijf je niet bij ons slapen”, gaat Tine verder.

Op zonnige dagen is het ook heerlijk genieten van een aperitiefje op het terras en daarvoor kiezen Tine en Daniël bewust voor lokaal, met een Limburgse schuimwijn. Frankrijk was nog nooit zo dichtbij in Genk!


Lavendine Pure, Volmolen 57, 3600 Genk