Week van de Duurzame Gemeente

Samen met meer dan 110 andere Vlaamse steden en gemeenten neemt stad Genk deel aan de Week van de Duurzame Gemeente. Van 18 tot 25 september 2022 zetten we onze eigen ‘Duurzame Helden’ in de kijker en sporen we jou aan je mee in te zetten voor een betere wereld.

  • We doen dat onder andere op de versmarkt in de Vennestraat, op zaterdag 24 september, waar we jou inspireren hoe je een 'kleine, duurzame held' kan zijn

  • We zetten dit jaar de medewerkers van het Sociaal Huis Portavida op de Genkse welzijnscampus in de bloemetjes. Als geen ander zetten zij hun schouders onder de samenleving. Elke dag ijveren zij om 'niemand achter te laten', tevens het thema van de Week van de Duurzame Gemeente dit jaar.

Waarom een Week van de Duurzame Gemeente? 

Om de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (DOD's) of Sustainable Development Goals (SDG’s) in de kijker te plaatsen:

Ze zijn ontwikkeld door de Verenigde Naties en werden ondertekend door (bijna) alle landen van de wereld. Deze doelen moeten van onze aardbol een meer duurzame plek maken tegen 2030, met respect voor mens en milieu. Iedereen kan zijn steentje bijdragen: overheden, bedrijven, scholen, politici, …en jij!

Maak jij mee het verschil?

Speel de SDG-Bingo!

Door enkele kleine aanpassingen werk jij mee aan een betere wereld. Slaag jij erin een rijtje door te strepen?