Kunst in de vallei

Gedurende een aantal maanden gebruikt illustrator/kunstenaar Charlotte Peys de Stiemervallei in Genk als haar foerageergebied. Regelmatig resideert ze een week in het Emile Van Dorenmuseum van waaruit ze op artistieke sprokkeltocht gaat langs de Stiemerbeek. Ze laat zich leiden door de stroming, door de blik van anderen, door potloodlijnen op papier en tracht alle ervaringen te vertalen naar kleine, poëtische ingrepen in woord en beeld. De schetsen en voorbodes hiervan kan je bekijken op de website www.logboekvaneenbeek.be.

Emile Van Dorenmuseum

Het Emile Van Dorenmuseum nodigt als huis van landschap en kunst op regelmatige basis hedendaagse kunstenaars uit om in dialoog te gaan met het museum, de traditie van de landschapsschilders en het natuurlijke en stedelijke landschap van Genk vandaag.

Meer info: Emile Van Dorenmuseum

Stiemerdeal

Als kunstenaar in residence draagt Charlotte Peys bij aan de doelstellingen van de Stiemervallei. Ze verbindt mensen met natuur en mensen met mensen. Deze samenwerking draagt tegelijk bij aan de doelstellingen van het Emile Van Dorenmuseum. Een win-win voor beide diensten.