Stiemerdeals

Co-creatie

De Stiemervallei heeft heel wat troeven en kansen. En daar willen we Genkenaren nauw bij betrekken. We geloven in de kracht van samenwerking. We geloven in co-creatie met burgers, verenigingen, ondernemers en andere lokale belanghebbenden om de toekomst en de herwaardering van de Stiemervallei mee vorm te geven.

Stiemerdeal

Die samenwerking tussen de stad Genk en verenigingen, buurtbewoners, ondernemers maar ook bedrijven worden Stiemerdeals genoemd.

Een Stiemerdeal is een overeenkomst tussen de stad en een andere partij waarin afgesproken wordt hoe samengewerkt zal worden aan een gemeenschappelijk doel gerelateerd aan de Stiemervallei. Belangrijk is dat dit niet alleen onze doelstelling, de ontwikkeling van de Stiemervallei, maar ook de droom van de burger, vereniging of ondernemer waarmaakt.

Win-win

Stad Genk wil impactgedreven Genkenaren, verenigingen en ondernemers stimuleren een actieve rol op te nemen in dit project door te zoeken naar een win-win-overeenkomst binnen een duidelijk kader. We bekijken samen op welke manier stad Genk ondersteuning (via drukwerk, als verbinder, organisatie van activiteiten, het Stiemerfonds,...) kan bieden en op welke manier jij kan bijdragen aan de doelstellingen van de Stiemervallei. We maken steeds een overeenkomst op maat. Iedereen kan initiatiefnemer zijn en dat kan in verschillende vormen. We werken steeds rond 8 vaste thema’s: natuur, ontspanning, ontmoeting, geluk, groei, water, creativiteit en ondernemen.

Doelstellingen

  • Mensen met de natuur verbinden
  • Natuur met natuur verbinden
  • Mensen met mensen verbinden
  • Ondernemers met de natuur verbinden

Lees meer over de doelstellingen van de stiemervallei.

Samenwerken?

Heb jij een idee voor de Stiemervallei? Goesting om iets te doen? Een droom voor de stad of wil je graag impact hebben op de maatschappij? Wij horen het graag! Heb je niet meteen een eigen idee, maar wel veel zin om mee te werken? Misschien vind je wel iets in ons lijstje. 

Contacteer ons via stiemervallei@genk.be of 089 65 45 86.