Lied 'De Stiemer' door De Generale Klank Maatschappij

De Genkse natuur is zo prachtig dat het enkele Genkenaren inspireerde tot een lied.

Koen Meyvisch, Vivienne Bancken (Maastricht) en Edwin Paqûes vormen samen de ‘Generale Klank Maatschappij’. Ze schreven de song ‘De Stiemer’ en lieten zich hiervoor begeleiden door de (Genkse) Borderline Breakdown Band, waar ze alledrie ook deel van uitmaken. Het werd een leuke ervaring!

Koen: “Ik wandel regelmatig langs de Stiemerbeek en kwam op het idee om er een liedje over te maken. Een tijdje later ging ik ten rade bij stad Genk en de mensen van de Stiemerdeals. Dat is een project door en voor de Stiemervallei waarbij de stad leuke en nuttige initiatieven ondersteunt. Voor het muzikale genre hebben we ons gebaseerd op een akoestische bluesy Mississippi-stijl (iets groter dan de Stiemer ;-)), in combinatie met de de klassieke kleinkunst en het chanson van de gouden jaren ‘60 tot ‘90. De inspiratie kwam uiteraard uit de Stiemervallei zelf. Een prachtig stuk natuur! We hopen met het lied en de videoclip, waarin we de hele waterloop afvaren, de Stiemer bekender te maken.” 

GENERALE KLANK MAATSCHAPPIJ

De Generale Klank Maatschappij is een 'liedjesmakerij'; een collectief van artiesten die liedjes maken in opdracht. Voor dit lied lieten ze zich inspireren door de Stiemervallei.

Meer info: www.generaleklankmaatschappij.com

STIEMERDEAL

Het Stiemerlied is van begin tot einde gecreëerd door de Generale Klank Maatschappij. Stad Genk ondersteunde hen financieel om dit te kunnen realiseren. En daarnaast helpt de stad ook bij het lanceren en communiceren over dit lied. Dit draagt zeker bij aan de doelstelling 'mensen met natuur verbinden'!