Stiemerijs en Stiemerkoek

 
Op de wandeling van Kielenswen kan je even van het pad af om langs Crème Le Lis & Nostalgie in de Vennestraat te gaan. Daar is het Stiemerijs ontstaan naar een idee van ‘Vriend van de Stiemer’, Jean-Pierre Truyen. Caat van Crème Le Lis & Nostalgie werkte het uit. Ze ontwikkelde een ambachtelijk ijs op basis van yoghurt, gekarameliseerde havermout en honing uit de Stiemervallei. Een ideale verfrissing op je wandeling!
 
Is het niet echt ijsjesweer? Dan kan je bij Crème Le Lis & Nostalgie ook terecht voor een Stiemerkoek, een lekkere koek die je energie geeft voor je wandeling in de Stiemervallei. De basisingrediënten zijn ook havermout en Stiemerhoning.

Crème Le Lis & Nostalgie

Bij Crème Le Lis & Nostalgie kan je genieten van meer dan 24 ambachtelijke ijssoorten, milkshakes, poffertjes, Moon pops, appeltaart, suikerwafels, koffie & warme chocolademelk, … kortom alles wat lekker is! En dit allemaal in een nostalgisch kader. Ze willen even terugkeren naar de goede oude tijd waar we nog brieven naar elkaar schreven, we elkaar spontaan kwamen helpen en waar we nog met elkaar spraken.

Crème Le Lis & Nostalgie werkt samen met mensen met autisme spectrum stoornissen. Hierdoor hebben ze vaak een vernieuwende kijk op dingen.

Meer weten: www.lelis.be

Stiemerdeal

In deze samenwerking tussen Crème Le Lis & Nostalgie en Stad Genk/Stiemervallei zorgt de stad op verschillende manieren mee voor de bekendmaking van het Stiemerijs en de Stiemerkoek. Crème Le Lis & Nostalgie treedt op als ambassadeur voor de Stiemervallei en brengt bij heel wat bezoekers de liefde voor het gebied over.