Werk mee aan de Stiemervallei

Bij de ontwikkeling van de Stiemervallei is er ruimte voor heel wat partners die met ons mee denken en doen. Heb jij een idee voor de Stiemervallei? Of wil je graag je 'eigen karretje' aan dit grote project hangen? Wees welkom! We gaan met iedereen in gesprek en bekijken of we een Stiemerdeal kunnen sluiten. Meer info

Heb je echter geen idee, maar wel veel goesting om mee te werken aan de Stiemervallei en om zo deel uit te maken van het Stiemernetwerk? Ook welkom! We kunnen altijd extra denkers en doeners gebruiken. Misschien vind je hieronder wel iets dat je leuk vindt.

Zwerfvuil opruimen

Maak je graag een wandeling in de buurt? Geniet je graag van de mooie natuur van de Stiemervallei maar erger je je aan het rondslingerend afval? Dan is dit misschien wel iets voor jou. Er is helaas heel wat zwerfvuil te vinden in de Stiemervallei. Gelukkig zijn er heel wat mooimakers aan het werk die hun stukje Stiemer regelmatig opruimen. Vuilniszakken, prikstokken en handschoenen krijg je van ons! En onze eeuwige dankbaarheid natuurlijk.

Stiemerlab

Ben je nieuwsgierig en leergierig? Benieuwd naar de waterkwaliteit van de Stiemerbeek? Met het Stiemerlab gaan LUCA School of Arts, UHasselt, VITO en heel wat Genkenaren gedurende twee jaar samen onderzoek doen naar de waterkwaliteit in de Stiemerbeek. Je kan je steentje bijdragen door regelmatig een sensor te reinigen of waterstalen te nemen. Of je volgt de resultaten op via www.stiemerlab.be.

Natuurbeheer (ook voor groepen)

Hou je van natuur? Lijkt het je leuk om in de natuur aan de slag te gaan? Maaien, zagen, exoten verwijderen ... Handen uit de mouwen en even aan niets anders denken. Dan is natuurbeheer misschien wel iets voor jou. In de Stiemervallei zijn heel wat vrijwilligers aan de slag die, in samenwerking met Natuurpunt, de natuur een handje helpen. Sluit aan bij een bestaand initiatief of 'adopteer' met een groep mensen een stukje Stiemervallei om er regelmatig aan de slag gaan en de natuurkwaliteit te verhogen.

Speur mee naar exoten

Ga je graag wandelen? Misschien kan je tijdens je wandelingen mee helpen speuren naar exotische plantensoorten. Helaas zijn die in de Stiemervallei steeds meer te vinden, zoals Amerikaanse Vogelkers, Japanse Duizendknoop, Watercrassula ... We leren je de soorten te herkennen zodat je ons kan laten weten waar je ze bent tegen gekomen. Op die manier kunnen we de invasie van deze soorten proberen te beperken.

Zorg mee voor de Galloway runderen

Hou je van dieren en natuur? Dan is het zorgen voor de Galloway runderen misschien iets voor jou. Galloway runderen worden ingezet voor natuurbeheer. Veel zorg hebben de dieren niet nodig. We hebben echter al moeten vaststellen dat de omheining regelmatig doorgeknipt wordt zodat de koeien ontsnappen en op drukke wegen belanden, met alle gevolgen vandien. Zie je het zitten om elke dag even langs te gaan om de draad te inspecteren? Geef dan een seintje!

Communiceer mee op Facebook en Instagram

Vertel je graag verhalen in woord én beeld? Ben je geboeid door sociale media? Uiteraard zijn we blij als je onze berichten op Facebook en Instagram liket en deelt. Maar we durven zelfs verder gaan. We stellen onze Facebookpagina en Instagram graag open voor wie hiermee (voor een tijdje) aan de slag wil gaan. Heb jij ideeën om het verhaal van de Stiemervallei te vertellen? Dan kan jij voor even onze berichtgeving doen.

Dealmaker

Vind je nieuwe mensen leren kennen het leukste wat er is? Ga mee aan de slag als dealmaker! Je onderzoekt nieuwe mogelijkheden om Stiemerdeals te sluiten. Je helpt mensen mee hun idee te realiseren. Je maakt nieuwe verbindingen in het Stiemernetwerk en surft mee op de ideeën van mensen voor een boeiend engagement in de Stiemervallei.

Stiemervallei ambassadeur

Waar het hart van vol is ... Praat je graag over wat je boeit? Vertel aan iedereen die het horen wil over de Stiemervallei. Deel onze berichten op Facebook. Neem buren en familie mee naar de activiteiten in de Stiemervallei. En als je een opmerking of een vraag opvangt, dan speel je die door naar het Stiemerteam.

Stiemergids

Vertel je graag verhalen over de Stiemervallei? Of ben je natuur- of stadsgids? Er zijn heel wat groepen die graag een wandeling met gids doen in de Stiemervallei. En tijdens onze Stiemeractiviteiten zijn we altijd op zoek naar mensen die iets kunnen en willen vertellen. Je hoeft zeker geen geschoolde gids te zijn. Voel je je hier wat onzeker in? Geen probleem, we vinden wel iets dat bij je past.

Creëer ontmoetingskansen

Breng je graag mensen samen? De Stiemervallei is de ideale plek om mensen te laten ontmoeten. Organiseer een wandeling, een picknick, een bezinning, een koffieklets ... Wij doen graag met je mee.

Denk mee

Co-creatie is een sleutelwoord in de ontwikkeling van de Stiemervallei. We doen het samen met heel wat partners en burgers. Denk je graag mee in één van de projecten? Laat van je horen.

Word Vriend van de Stiemer

Ben je geïnteresseerd in alles wat in de Stiemervallei gebeurt? Wil je een beetje vanalles wat? Word Vriend van de Stiemer, volg alles vanop de eerste rij en denk en doe met ons mee. Meer info.

Zin gekregen in één van de voorstellen of toch een ander idee? Neem zeker contact op via stiemervallei@genk.be of 089/456586!