Markten in Genk

De donderdagmarkt in het centrum en de versmarkt in de Vennestraat zijn weer opgestart sinds einde mei.

Let wel: MONDMASKERS VERPLICHT!

Lees meer over de coronamaatregelen op de markten

Wekelijkse markten

Stad Genk organiseert twee vaste wekelijkse markten, de donderdagmarkt in het stadscentrum en de versmarkt in de Vennestraat.

  • Genk-centrum: donderdag van 8 tot 13 uur.
  • Versmarkt Vennestraat: zaterdag van 8 tot 13 uur.

De donderdagmarkt vindt iedere donderdagvoormiddag plaats in het stadscentrum en is één van de grootste markten in de regio. Meer dan 150 marktkramers bieden er een zeer ruim en gevarieerd assortiment aan, gaande van verse producten zoals fruit, groenten en vis, tot textiel en accessoires tot speciale producten.

De zaterdagmarkt in de Vennestraat is eerder een versmarkt, waar een 40-tal marktkramers vooral voeding verkopen. Op beide markten is er een gezellige drukte. Zowel in het stadscentrum als in de Vennestraat zijn in de onmiddellijke nabijheid van de markten ondergrondse parkings aanwezig.

Marktpendel

Tijdens de wekelijkse donderdagmarkt worden 2 gratis pendelbussen ingezet tussen 9 en 14 uur. Deze pendelbussen geven de mogelijkheid om de marktbezoekers veilig en comfortabel van en naar de markt te brengen vanaf de gratis parkeerzones ter hoogte van de Limburghal en het Molenvijverpark. De frequentie bedraagt ongeveer 15 minuten.

  • Een eerste pendelbus volgt het traject van de halte Limburghal tot aan de halte Stadhuis (Dieplaan).
  • Een tweede pendelbus volgt het traject van de halte Shopping 1 tot aan de halte Molenvijver en de halte Heempark.

Andere markten

Naast de wekelijkse markten vinden er in Genk nog een aantal andere markten plaats, waaronder de zondagsmarkten en de avondmarkten. Omwille van de coronamaatregelen vinden deze in 2020 niet plaats.

Bloemenmarkt (begraafplaats Genk-Centrum en Waterschei)

  • van donderdag 29 oktober 2020 tot en met zondag 1 november 2020 van 8 tot 18 uur.

Wil je zelf een standplaats op de markt dan kan je dit hier aanvragen.