Ondergrondse pizza's bij Il Sotterraneo

Mirco Polo mag dan wel jong zijn, het ontbreekt hem zeker niet aan ondernemingszin. Als 21-jarige student bedrijfsmanagement zat hij, zoals wij allemaal, in de lente van vorig jaar in lockdown. Hij kocht toen een pizzaoven.

FLINTERDUN


“Er was geen voetbal, de lessen verliepen online en we moesten thuisblijven. Veel tijd dus en weinig om handen. Dus ben ik maar met pizzadeeg gaan experimenteren. Ik liet mijn zelfgebakken creaties proeven aan familie en vrienden, die me telkens hun feedback gaven. Zo kwam ik tot een heerlijke korst, die ergens tussen een robuuste Napolitaanse en een flinterdunne Romeinse pizza zit. Niet te dun, niet te dik en lekker krokant”.

FAMILIALE SFEER


Toen we in juni 2020 weer beperkt buiten mochten, besloot Mirco thuis in de kelder een afhaalpizzeria te openen. Il Sotterraneo, wat letterlijk ‘de ondergrond’ betekent, verwijst zowel naar de locatie van de zaak (onder de grond en op een steenworp van de┬ámijnschachten van Waterschei), als het mijnverleden van Mirco zijn grootvader. Ik kon geen groot pand huren dus was de kelder, die een aparte ingang heeft, de ideale oplossing.
Mijn klanten zijn alvast heel enthousiast over de familiale sfeer van Il Sotterraneo”.

NDUJA


Niet enkel het gezellige, charmante karakter, maar ook de originele pizza’s trekken een inmiddels vast clienteel aan. Mirco maakt er een punt van om uitsluitend met Italiaanse producten te werken. Hij laat zich inspireren door de verschillende Italiaanse regio’s voor de toppings. “Elke regio kent zijn typische producten, en die maken de pizza. Ik ga op zoek naar echte regionale specialiteiten die hier bijna onvindbaar zijn en laat die rechtstreeks importeren. Zoals ‘nduja’, een pikante worst uit Calabrië, verwerk ik in mijn pizza calabrese,
mijn klanten zijn er zot van. Maar ook seizoensgebonden pizza’s werken heel goed. Het is herfst en dus staat er nu gegarandeerd een pizza met verse porcini (eekhoorntjes brood) op het menu”, aldus Mirco.


Il Sotterraneo - Haneveldstraat 19