Stiemerhub

De StiemerHUB is een plek om Genkenaren dichter bij de Stiemervallei en dichter bij de natuur te brengen. Het is een plek waar we kunnen leren hoe we met de natuur kunnen leven, hoe we met de natuur kunnen werken, hoe we ons door de natuur kunnen laten inspireren en hoe we natuurlijke omgevingen kunnen leren beschermen.

De André-Dumontlaan is één van de valleiranden van de Stiemer, waar stad en natuur elkaar ontmoeten. Om een sterkere verbinding te maken, richten we een tijdelijke plek in: een nieuwe groene zone én de StiemerHUB (André Dumontlaan 16).

De StiemerHUB probeert 3 jaar lang een plek te zijn die aandacht geeft aan het Stiemerprogramma én meer leven brengt in dit stuk van Waterschei, als een bron voor cultuur-natuur ontwikkeling langs de Stiemer.

De HUB is een plek waar we samen met de Genkenaren zullen experimenteren met het verbinden van mens en natuur. De HUB kan een plek worden voor de plannen van verschillende burgers en organisaties. Wat er in en om deze plek gebeurt, verschilt van seizoen tot seizoen. Er is altijd ruimte voor nieuw leven.