Verken de Stiemervallei vanuit Schansbroek

Welkom in de Stiemervallei

Je bevindt je op dit moment in het brongebied van de Stiemerbeek. Van hier uit loopt de beek verder door Genk, langs de Vennestraat, C-mine, SportinGenk Park, het centrum tot de Slagmolen en De Maten. Een prachtig stukje natuur midden de stad!

De stad Genk wil de Stiemervallei opwaarderen tot een blauw-groene levensader doorheen de stad. Een verbinding die de levenskwaliteit van de Genkenaar verder verbetert en de veerkracht van de stad verhoogt. Meer info

 

Verken de buurt

Een kleine buurtwandeling neemt je mee doorheen het buurtpark Schansbroek en het natuurgebied de Hornszee. Vertrek vanop het bruggetje tussen de twee vijvers en neem het pad naar links. Na 3 km sta je terug bij het beginpunt. Bekijk de wandeling op de kaart.

Verken de vallei

Benieuwd naar de volledige loop van de beek en de vallei? Maak je klaar voor een wandeling of fietstocht van 8km. De route vind je in onze wandel- en fietsroutegids.

Volg wat er beweegt in de vallei

De ontwikkeling van de Stiemervallei is volop aan de gang. Er zijn inrichtingswerken om het gebied op te waarderen, er worden regelmatig activiteiten georganiseerd... Volg wat er gebeurt op onze Facebookpagina.